Regulament Plaja Vadu. Ce nu ai voie să faci acolo sub nicio formă

Daria Petrescu 14.06.2021, 08:46
Regulament Plaja Vadu. Ce nu ai voie să faci acolo sub nicio formă

Perioada estivală a început, iar începând cu 1 iunie, fluxul de turiști la malul mării este mai mare. Acest lucru se întâmplă mai ales în weekend. Din acest motiv, autoritățile locale au luat mai multe măsuri, pe care cei care merg în zonă trebuie să le respecte. Vă prezentăm mai jos, regulamentul pus în vigoare pentru plajele Vași și Corbu. Iată ce nu ai voie să faci sub nicio formă.

Regulament Plaja Vadu. Ce nu ai voie să faci acolo sub nicio formă

Plajele Vadu și Corbu sunt situate pe teritoriul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării. Aici turiștii vin pentru cura heliomarină. Un mare număr de turiști se înregistrează în aceste zone, mai ales în weekend. Motiv pentru care, Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) a adoptat măsuri pentru protejarea lor.

Decizia s-a luat în contextual pandemiei de coronavirus pe teritoriul României. Deși numărul cazurilor au scăzut vizibil, măsurile pentru protejarea populației s-au luat în continuare, pentru a evita răspândirea virusului, mai ales că zonele sunt foarte populate.

Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) a transmis un comunicat de presă, în care sunt prezicate regulile pe care turiștii trebuie să le respecte. În vecinătatea plajei Corbu au fost amplasate şase panouri de informare şi trei bariere în zona economică a RBDD.

Iată măsurile luate de autorități pentru plajele Vadu și Corbu

– Barierele s-au amplasat pe trei dintre cele cinci drumuri identificate în zonă

– pe limita proprietăţilor, la fiecare barieră, s-au instalat panouri de informare prin care turişti. Aceștia sunt informați înştiinţaţi în legătură cu obligativitatea achiziţionării permiselor de acces. Atât pentru vehicule cât și pentru turiști.

-de asemenea, pe panouri este precizat interzicerea accesului autovehiculelor pe suprafaţa plajei.
– Pentru parcarea autoturismelor, Primăria Corbu a amenajat trei parcări

-o parcare este amplasată în perimetrul primăriei iar alte două pe propretate privată

– Accesul autoturismelor în perimetrul RBDD se face doar în baza permisului eliberat de ARBDD

– staţionarea acestora se poate face doar cu acordul proprietarilor terenurilor

Ce se întâmplă în zona Corbu

-se vor mai amplasa încă două bariere. Una pe drumul situat în vecinătatea unităţii militare . Este vorba despre zona câmpului de antene şi alta pe drumul de acces situat în vecinătatea ţevilor Petroconst.

În vecinătatea plajei Vadu s-au amplasat două panouri, astfel:

-un panou de informare în extravilanul localităţii Vadu, la intrarea în perimetrul RBDD, pe partea dreaptă a drumului

-in panou  la bifurcaţia drumului către zona strict protejată Grindul Chituc. Autoturismele au fost putut fi parcate în zona punctului de colectare SC Marimar VB Company SRL.

-s-a apelat la angajarea unui „Studiu de evaluare a zonelor de litoral Corbu, Vadu, Portiţa, Sf. Gheorghe şi Sulina”

Reglementările transmise de autorități

„Studiul va fi disponibil la începutul lunii iunie şi este necesar pentru o mai eficientă armonizare a situaţiei reale din teren cu necesităţile de protejare a acestor ecosisteme specifice.

În funcţie de rezultatele şi concluziile acestui studiu, pentru zonele identificate ca pretabile pentru activităţi de îmbăiere se va elabora un set de reglementări pentru desfăşurarea activităţilor economice.

Forma sub care se vor administra pe viitor aceste zone costiere desemnate prin studiu este cea de parteneriat cu primăriile/autorităţile locale

Acest lucru,  în condiţiile de autorizare impuse de legislaţia specifică aplicabilă pe teritoriul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării”, se precizează în comunicatul de presă.

 

Urmăriți Impact.ro și pe