Regina Elisabeta, ofensată de numele ales de Meghan și Harry pentru fiica lor. De ce s-a simţit jignită suverana

Ana Anitoiu 07.06.2021, 17:26

Regina Elisabeta ar fi mai degrabă ofensată decât măgulită de numele ales de Meghan Markle și Prințul Harry pentru fiica lor nou-născută. Experții în teme referitoare la familia regală britanică au explicat motivul pentru care suverana s-ar simți jignită.

Ce semnificații au numele fetiței cuplului Meghan Markle și Prințul Harry

Meghan Markle și Prințul Harry au devenit părinții unei fetițe, vineri, 4 iunie. Fiica lor s-a născut la un spital din Santa Barbara, California, spre deosebire de fiul lor, Archie, care s-a născut în Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, la data de 6 mai 2019. Cuplul care în ultima vreme a iscat controverse uriașe referitoare la familia regală britanică a ales să o numească pe copilă Lilibet ‘Lili’ Diana Mountbatten-Windsor.

Cele două nume au semnificații importante. Dacă cel de ”Diana” este în mod evident în onoarea regretatei Lady Di, mama prințului Harry, cel de ”Lilibet” dă naștere unei noi controverse. Acesta reprezintă, de fapt, porecla pe care a primit-o în copilărie Regina Elisabeta a II-a, pe vremea când suverana era prea mică pentru a reuși să-și pronunțe numele. Bunicul ei, Regele George al V-lea, a alintat-o astfel, la fel ca tatăl ei, Regele George al VI-lea, și, ulterior, soțul ei, Prințul Philip. „Lilibet este mândria mea. Margaret (sora reginei, n.r.) este bucuria mea”, a spus tatăl suveranei.

Regina Elisabeta, ofensata de numele ales de Meghan si Harry pentru fiica lor
Printul Harry si Meghan Markle, alaturi de fiul lor, Archie

De ce ar fi ofensată Regina Elisabeta de numele ales de Meghan și Harry pentru fiica lor

Unii dintre experții regali sunt de părere că Regina Elisabeta a II-a ar fi ofensată de alegerea făcută de Meghan Markle și Prințul Harry. Aceasta în contextul în care, de curând, cei doi i-au acordat un interviu celebrei Oprah Winfrey în care au adus acuzații familiei regale, printre care și unele de rasism. În plus, în cadrul unui documentar, fiul cel mic al Prințesei Diana a sugerat că tatăl său, Prințul Charles, și-a lăsat copiii să ”sufere” din cauza faptului că la rândul său a avut experiențe negative în copilărie.

”(Regina nu va fi încântată de numele ales, n.r.) Nu după tot ce s-a întâmplat. Cred că este complet nemulțumită pentru că au fost foarte nepoliticoși cu ea. Nu cred că este o idee bună. De fapt, cred că este jignitor pentru Majestatea Sa. Era un alint privat, foarte personal, folosit de soțul său, care nu este decedat de mult timp. Prințul Charles nu ar îndrăzni să se refere la mama sa drept Lilibet. Nu l-a folosit niciodată – era un nume special, mai ales pentru Prințul Philip”, a spus expertul regal Angela Levin, potrivit Daily Mail.

Pe de altă parte, alți experți regali sunt de părere că alegerea este una inspirată. ”Din ce mi s-a spus, Prințul Harry i-a spus Reginei că își va numi fiica după ea, fără să îi fi cerut permisiunea. Însă, a fost o surpriză plăcută. Poate că va avea puteri vindecătoare, în contextul zbuciumat din ultima vreme”, a spus expertul regal Russell Myers.

Fiica cuplului Meghan Markle și Prințul Harry nu este prima strănepoată a suveranei care a fost numită după ea. Și Prințul William și Kate Middleton și-au numit fiica după regină, precum și după Prințesa Diana. Numele complet al copilei acum în vârstă de șase ani este Charlotte Elizabeth Diana. Spre deosebire de verișoara ei, Lilibet ‘Lili’ Diana Mountbatten-Windsor va putea deveni prințesă abia după decesul suveranei, când bunicul ei, Prințul Charles, va deveni rege. Nou-născuta se află pe locul opt în linia de succesiune la tronul britanic, după fratele ei, Archie.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...