Regina Elisabeta a cunoscut-o deja pe Lilibet Diana, fiica Prinţului Harry şi a lui Meghan Markle. Cum a decurs „întâlnirea”

Ana Anitoiu 10.06.2021, 23:24

Regina Elisabeta a II-a a cunoscut-o deja pe Lilibet Diana, fiica Prinţului Harry şi a soției sale, Meghan Markle, care a fost numită după porecla pe care a primit-o suverana în copilărie. Ducii de Sussex nu au vrut să lase prea mult timp să treacă până când fiica lor să își întâlnească străbunica.

Lilibet Diana, în centrul unei controverse imediat ce s-a născut

Fiica Prinţului Harry şi a soției sale, Meghan Markle, a ajuns în centrul unei controverse imediat ce s-a născut la o clinică din Statele Unite ale Americii, aflată aproape de casa celebrului cuplu din Montecito. Motivul a fost numele pe care i l-au dat părinții ei – Lilibet Diana Mountbatten-Windsor, urmând să o alinte ”Lili”.

Dacă la numele de Diana nu a avut nimeni de obiectat, deoarece era de așteptat ca Prințul Harry să își numească fiica după regretata lui mamă, numele de Lilibet a stârnit discuții aprinse. Unele persoane au lăudat alegerea, în timp ce altele au spus că aceasta a fost neinspirată, deoarece este vorba despre o poreclă a suveranei. Regina Elisabeta a II-a a căpătat-o de la bunicul ei, pe vremea când era prea mică pentru a-și pronunța corect propriul nume. Apoi, au mai numit-o așa tatăl ei și soțul ei, Prințul Philip. Moștenitorul tronului, Prințul Charles, nu și-ar permite niciodată să îi spună astfel mamei sale.

Regina Elisabeta a cunoscut-o deja pe Lilibet Diana, fiica Printului Harry si a lui Meghan Markle
Meghan Markle, Printul Harry si fiul lor, Archie

Cum a decurs „întâlnirea” dintre Regina Elisabeta și Lilibet Diana

În ciuda zvonurilor conform cărora Regina Elisabeta a II-a ar fi deranjată de numele ales de Prințul Harry și de Meghan Markle pentru nou-născută, se pare că nu ar exista mari tensiuni între ei. Ducii de Sussex ar fi prezentat-o pe fiica lor suveranei, printr-un apel video, imediat ce s-au întors de la maternitate în locuința lor din Montecito.

De altfel, un purtător de cuvânt al Palatului Buckingham a declarat că Regina Elisabeta a II-a; tatăl Prințului Harry, Prințul Charles; și fratele lui, Prințul William; precum și alți membri ai familiei regale britanice au primit vestea cea bună și au fost ”încântați”.

Semnificația ascundă din spatele alegerii numelui de Lilibet Diana

Un istoric regal, Robert Lacey, este de părere că în ciuda tuturor criticilor referitoare la numele de Lilibet Diana, acesta marchează ”legătura remarcabilă” ce există între Prințul Harry și Regina Elisabeta a II-a. Cei doi s-au apropiat mult după decesul Prințesei Diana.

”Era un fel de mamă vitregă atât pentru Harry, cât și pentru William. Ne-am concentrat cu toții pe antrenamentul ei pentru William ca viitor rege, dar ne dăm seama acum de importanța legăturilor emoționale pe care a reușit să le stabilească cu Harry și de capacitatea lor de a vorbi între ei direct. Această afecțiune rămâne.”, a spus Robert Lacey.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...