Cum a păcălit-o un jurnalist pe prințesa Diana. Adevărul a ieșit la iveală după aproape trei decenii

Ana Anitoiu 21.05.2021, 09:58

Un jurnalist i-a păcălit pe Prințesa Diana și pe fratele ei, Charles Spencer. Adevărul a ieșit la iveală după aproape trei decenii, în urma finalizării unei anchete independente. Prinții William și Harry sunt furioși în urma concluziilor cercetării și au criticat conducerea BBC.

Cum a păcălit-o un jurnalist pe Prințesa Diana

În anul 1995, un interviu cu prințesa Diana făcea furori și zdruncina din temelii familia regală britanică. Atunci, ea i-a dezvăluit jurnalistului BBC Martin Bashir, între altele, că prințul Charles era îndrăgostit de o altă femeie, Camilla Parker Bowles, că și ea a întâlnit pe cineva, precum și că a suferit de bulimie și că a încercat să își facă rău singură.

Acest interviu-eveniment i-a lansat cariera jurnalistului BBC Martin Bashir. Însă, modul în care el a obținut acea discuție a fost descoperit. Bashir falsificase documente ca să îi câștige mai întâi încrederea fratelui ei, Charles Spencer, și apoi să o convingă pe ea să vorbească.

Cum a pacalit-o un jurnalist pe Printesa Diana. Adevarul a ieșit la iveala dupa aproape trei decenii
Printesa Diana, in timpul interviului din 1995

Ce carte a jucat jurnalistul care a păcălit-o pe Prințesa Diana

Jurnalistul l-a contactat inițial pe fratele Prințesei Diana, dar nu ca să îi ceară un interviu, ci ca să-i spună că are informații cu privire la o conspirație largă împotriva lui și a surorii sale. Reporterul a plănuit să îl convingă că fostul șef al securității sale, Alan Waller, a fost plătit cu regularitate de News international și de serviciile secrete ca să îi spioneze familia.

Însă, ceea ce l-a convins pe Charles Spencer a fost o altă minciună a reporterului – aceea că asistentul personal al Prințului Charles, comandantul Richard Aylard, făcea demersuri împotriva Prințesei Diana. Acesta ar fi primit conversații înregistrate în secret și ar fi complotat chiar cu asistentul ei, comandantul Patrick Jephson. Jurnalistul a falsificat chitanțe către ambele persoane, astfel încât să pară făcute de serviciile secrete, potrivit bbc.com.

Cei doi fii ai Prințesei Diana, furioși

Acum, cei doi fii ai Prințesei Diana sunt furioși. Potrivit The Guardian, Prințul William și Prințul Harry consideră că această gafă a BBC a contribuit la teama pe care mama lor a simțit-o în ultimii ei ani de viață și la ”exploatarea și practicile lipsite de etică ce au ajuns să îi curme viața”.

Prințul William a spus că incompetența conducerii BBC i-a făcut rău Prințesei Diana, El a adăugat că înșelătoriile prin care a fost obținut acel interviu au influențat în mod considerabil declarațiile mamei sale. Cel de-al doilea moștenitor al tronului britanic a precizat că este dezamăgit de faptul că plângerile referitoare la acest caz n-au fost investigate mai devreme și că mama lui nu a aflat că a fost păcălită.

”S-au schimbat peste noapte unele agende. Am devenit soția de care Prințul Charles s-a despărțit. Am devenit o problemă. Totul s-a schimbat după despărțire, iar viața a devenit dificilă pentru mine. Tabăra soțului meu a început să facă mari eforturi să îmi pună piedici. Problema este că nu tac. Voi lupta până la final, deoarece cred că am de îndeplinit un rol și am doi copii de crescut”, a spus în cadrul controversatului interviu Prințesa Diana, care a murit în 1997, într-un accident de mașină, în timp ce încerca să scape de fotografi.

Urmăriți Impact.ro și pe