Reduceri de activitate și posibile concendieri din cauza scumpirii gazelor și energiei. Cine e în pericol să fie dat afară

Nicu Stan 14.03.2022, 13:51
Reduceri de activitate și posibile concendieri din cauza scumpirii gazelor și energiei. Cine e în pericol să fie dat afară

Au fost anunțate reduceri de activitate și posibile concendieri din cauza scumpirii gazelor și energiei. Cine e în pericol să fie dat afară. Combinatul chimic Chimcomplex SA, cel mai mare producător de polioli din Europa de Est, parte din grupul de companii controlat de omul de afaceri Ștefan Vuza, a anunțat că este nevoit să își reducă activitatea, din cauza scumpirii energiei și gazelor.

O companie anunță reduceri de activitate și posibile concendieri din cauza creșterii prețului la gaze și curent electric. Despre ce companie este vorba

De asemenea, combinatul chimic Chimcomplex SA avertizează că, dacă prețurile nu se vor liniști, va fi nevoit să recurgă la concedieri colective.

„Venim după o perioadă în care grupul nostru a avut o creștere sănătoasă și s-a consolidat în rândul celor mai performante companii din industria chimică regională. Acum ne aflăm în fața unor provocări socio-economice fără precedent în contextul războiului din Ucraina. Suntem deciși să acționăm pentru contracararea trendurilor negative ale pieței și păstrarea stabilității companiei, prin reducerea pierderilor economice pe care deja le resimțim”, informează Bursei de Valori București.

Chimcomplex Borzesti ia masuri in urma scumpirii gazelor si curentului
Chimcomplex Borzesti ia masuri in urma scumpirii gazelor si curentului

Revizie generală de 3 săptămâni

Conform sursei citate, pentru compensa scumpirile din domeniu energetic, platforma Chimcomplex Borzești a anunțat că intră în revizie generală pentru minim trei săptămâni, timp în care se va îmbunătății echipamentele și tehnologia de fabricație, asta însemnând eficientizarea producției și reducerea consumurilor energetice.

În plus, compania se declară nevoită să reanalizeze activitățile secțiilor de producție, pentru restructurarea lor, cu scopul de a rămâne profitabile, în contextul în care materiile prime s-au scumpit.

Ce măsuri mai adoptă Chimcomplex Borzești

În acest fel, pe platforma Chimcomplex Borzești, activitatea secției Sodă se va reduce la jumătate, în timp ce pe platforma Chimcomplex Râmnicu Vâlcea, trei secții consumatoare de gaz se vor închide pe termen necunoscut. De asemenea, compania va proceda la unirea diviziilor din teritoriu.

„Angajații Chimcomplex sunt în continuare o prioritate absolută pentru companie. Încercăm să găsim soluții pentru protejarea lor, însă dacă prețurile la energie nu își vor reveni, suntem în situația în care va trebui să dăm curs programului de disponibilizare colectivă, după perioada de șomaj tehnic”, se mai precizează în anunțul Chimcomplex.

Chimcomplex Borzești se va adapta pentru a depăși situația grea

Compania mai anunță că va continua să își concentreze atenția pe maximizarea producției de polioli/polieteri și a fabricării produselor pentru care este necesar un consum micșorat de energie, minimizând în acest fel dependența de gaz și energie.

„Rămânem realiști, ne facem scenarii de acțiune, cu vigilență, în fața schimbărilor economice lipsite de predictibilitate și acoperire în piață. Urmărim evoluția situației energetice la nivel mondial și regional și ne vom adapta permanent pentru a trece cu bine peste aceste perioade tulburi”, au mai declarat reprezentanții companiei.

Urmăriți Impact.ro și pe