Concedieri masive la COS Târgoviște. Câți angajați sunt vizați și ce informații oficiale au apărut

Raluca Juncu / 17.07.2020, 19:11
Concedieri masive la COS Târgoviște. Câți angajați sunt vizați și ce informații oficiale au apărut

Combinatul de Oțeluri Speciale (COS) Târgoviște, aflat în insolvență, a anunțat vineri că intenționează să-și sisteze activitatea, motiv pentru care va concedia peste 1.000 de angajați.

Concediere colectivă la Combinatul de Oțeluri Speciale din Târgoviște

COS Târgoviște, unul din cei mai mari și importanți producători concediază 1.200 de angajați din cauza faptului că nu mai există resurse financiare cu care să poată susține personalul, bani din care s-ar fi putut asigura o eventuală plată a indemnizaţiilor de şomaj tehnic. Sistarea producției și concedierea angajaților a fost metoda pe care reprezentanții companiei au ales-o pentru a nu mai adânci gradul de îndatorări provenit din activitatea curentă.

Potrivit datelor raportate la Ministerul Finanțelor Publice, numărul total al angajaților, în 2019 era de 1.311, dintre care 1.200 urmează să fie concediați. Ieri, pe pagina de Facebook a Sindicatului Valahia, reprezentanții grupului au anunțat că au fost înștiințați de companie cu privire la concedierea colectivă, însă nu se precizează data exactă de la care se vor face aceste concedieri.

„Informare :
1. Sindicatul Valahia a fost notificat de către conducerea COS Târgoviște, că intenționează să oprească activitatea și să desființeze un număr de aproximativ 1200 locuri de muncă, prin concedieri colective….
Aveți atașată adresa prin care am fost înștiințați…
Vom reveni cu amănunte. Nicolae Dragodănescu”, au scris pe Facebook reprezentanții Sindicatului Valahia.

Sindicatul Valahia a mai anunțat că a prezentat parlamentarilor de Dâmboviţa situaţia existentă la combinatul din Târgovişte şi le-a solicitat suportul pentru ca statul român să-şi convertească creanţa pe care o are la COS Târgovişte, de aproximativ 10 milioane de euro, în acţiuni, potrivit Digi24.

Compania este listată la Bursa de Valori București (simbol bursier COS) a încheiat anul 2019 cu venituri din vânzări de 590.8 milioane de lei şi un profit net care se ridică la 140.4 milioane lei. Activele companiei se ridică la 319 miliaone lei, iar datoriile la 543 milioane lei, scrie ZF.

Sursa foto: Facebook/ Sindicatul Valahia 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI