Recordul de alcoolemie vine din județul Vaslui. Polițiști au fost atât de șocați încât i-au făcut două teste

Raluca Juncu 26.06.2020, 15:57
Recordul de alcoolemie vine din județul Vaslui. Polițiști au fost atât de șocați încât i-au făcut două teste

Caz incredibil în Vaslui. Un conducător auto a fost oprit de un echipaj de la Brigada Rutieră pentru un control de rutină. Nu mică le-a fost mirarea oamenilor legii când au descoperit câtă alcoolemie avea bărbatul în sânge.

Alcoolemie-record în Vaslui

Un membru al echipajului de la Poliția Rutieră din Vaslui l-a oprit pe un șofer în trafic care avea o alcoolemie mult peste limitele acceptate. Șoferul care s-a urcat la volan a fost prin cu o alcoolemie de 4,26 la mie. Agenților nu le-a venit să creadă, motiv pentru care l-au mai supus pe bărbat la încă o testare cu etilotestul.

Sursa foto: Facebook/ Poliția Română
Sursa foto: Facebook/ Poliția Română

Ulterior, oamenii legii l-au testat și cu aparatul alcooltest, în cadrul căruia a apărut o valoare de 2,13 mg/l alcool pur în aerul expirat. Nu mică le-a fost mirarea polițiștilor și asta pentru că această valoare este extrem de ridicată și, în mod obișnuit, aceasta indică, de fapt, existența unei come alcoolice.

Conducătorul auto în cauză este din Gugești și are 43 de ani. Polițiștii l-au întrebat cum de mai reușește să stea în picioare și, mai ales să reușească să conducă, în această stare. Șoferul însă le-a transmis agenților că a văzut foarte bine drumul, cât și semnele de circulație.

Pentru gestul său inconștient, vasluianul are acum dosar penal. Polițiștii i-au reținut, de asemenea, și permisul de conducere pentru o perioadă îndelungată de timp, arată reprezentanții Poliției, potrivit Antena 3.

Potrivit legii, o alcoolemie de până la 0,04mg/litru alcool în aerul expirat se sancționează cu amendă de la 21 la 50 de puncte şi suspendarea permisului pentru 6 luni. Tot ce este egal sau depășește 0,04 g/l alcool pur în aerul expirat (minim 0,80 g/l alcool pur în sânge), se pedepsește cu amendă penală sau cu închisoare de la 1 la 5 ani.

„Persoana care conduce pe drumurile publice un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere, testată de polițistul rutier cu un mijloc tehnic omologat și verificat metrologic și depistată ca având o concentrație de până la 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, îi poate solicita acestuia să i se recolteze mostre biologice în cadrul unităților sau instituțiilor medicale prevăzute la alin. (1), în vederea stabilirii îmbibației de alcool în sânge”,potrivit art. 88, alin 4, din Codul Rutier, 2020.