Reacția neașteptată a lui Iohannis despre războiul clanurilor interlope. Președintele a taxat dur PSD-ul

Iancu Andreea 05.08.2020, 20:26
Reacția neașteptată a lui Iohannis despre războiul clanurilor interlope. Președintele a taxat dur PSD-ul

Președintele Klaus Iohannis a susținut miercuri o conferință de presă privind reînceperea școlilor din toamnă. Totuși, printre întrebările adresate de jurnaliști s-a numărat și una care privește situația recentă din București. Astfel, președintelui i-a fost solicitată părerea privind răfuielile clanurilor interlope. Reacția lui Klaus Iohannis a fost una dură la adresa partidului de opoziție.

Războiul clanurilor interlope îl îngrijorează pe Iohannis

Aflat față în față cu o serie de jurnaliști, în cadrul conferinței de presă, Klaus Iohannis a vorbit și despre incidentele recente. Astfel, șeful statului a făcut precizări cu privire la fenomenul infracțional din România. Iohannis mărturisește că este îngrijorat și că din păcate, clanurile interlope nu sunt pe deplin sub controlul instituțiilor statului.

Este un fenomen pe care îl observăm cu îngrijorare, dar în același timp putem să vedem că există o preocupare serioasă și intensă și la Interne și la marile Parchete și la ministerul Justiției.

Totuși, președintele consideră că vinovați pentru această situație în care se află România sunt cei din PSD. Aceștia din urmă au încercat în nenumărate rânduri să schimbe legile Justiției în favoarea infractorilor.

Însă trebuie să vedem lucrurile așa cum sunt. Nu se poate repara de pe o săptămână pe alta ce s-a stricat în 30 de ani. Sau dacă vreți să fiu mai concret și mai acid politic, să ne amintim cu tristețe, că altfel nu pot să îmi amintesc de cei 3 ani de guvernare PSD, în care PSD-ul a încercat cu toată forța să distrugă legile Justiției, să pună cizma pe gâtul Justiției din România, să-i apere pe penali în detrimentul oamenilor cinstiți. Asta se vede acum pe străzi.

Ce se întâmplă cu fenomenul infracțional în România
Ce se întâmplă cu fenomenul infracțional în România

Ce soluții are președintele pentru combaterea infracționalității

Klaus Iohannis mărturisește, cu părere de rău, că Guvernul PNL a încercat rezolvarea anumitor disfuncționalități ale legislației din Justiție. Totuși, de fiecare dată au intervenit cei din partidul de opoziție. Chiar și așa, președintele afirmă că lupta pentru dreptate va continua, astfel încât cetățenii să se simtă în siguranță.

Actualul Guvern vine cu măsuri, dar când ajunge în Parlament este aceeași majoritate PSD-istă care încă se opune la reformele necesare în domeniul Justiției. Asta nu ne face să ne oprim. Vom merge mai departe și vom găsi soluțiile care se cuvin pentru a pune lucrurile la locul lor, pentru ca infractorii să fie la pușcărie și oamenii cinstiți să fie apărați de instituțiile statului, nu invers cum din păcate am avut tendința în anii de guvernare PSD-istă.