Reacția lui Victor Ponta, după ce a bătut palma cu Tăriceanu, să formeze o alianță ALDE – Pro România

Stefan Daniel 07.08.2019, 14:13
Reacția lui Victor Ponta, după ce a bătut palma cu Tăriceanu, să formeze o alianță ALDE – Pro România

Tăriceanu spune că a „discutat” despre o viitoare colaborare cu Pro România pentru a forma o alianță politică. Situația este, însă, cât se poate de certă: liderul ALDE are nevoie de o altă alianță deoarece alăturarea cu PSD nu mai ține mult. Victor Ponta a vorbit și el despre noua mutare politică pe care se pare că a acceptat-o.

Trebuie observat că nici Pro România nu este o forță în acest moment, dar, după USR, este partidul cu cea mai rapidă ascensiune, una la care mulți nu se așteptau. Pe vremea când PSD se descotorosea de Ponta ca de un dinte bolnav, fără regrete, fostul șef al PSD și contra-candidatul la prezidențiale al lui Iohannis și-a fondat un nou partid și i-a sedus, încet, dar sigur, pe mulți membri PSD.

Cum au ajuns partidele slabe din România să-l bată pe umăr pe Victor Ponta pentru o alianță politică

Reacția lui Victor Ponta, după ce a bătut palma cu Tăriceanu, să formeze o alianță ALDE - Pro România
Sursa: Călin Popescu Tăriceanu/Facebook

Când au văzut că Liviu Dragnea devenise extrem de nociv pentru viitorul partidului și pentru siguranța lor politico-financiară, mai mulți membri PSD au abandonat „corabia” social democraților și s-au aruncat în „barca” lui Ponta, la Pro România. La alegerile europarlamentare, acest partid a obținut un scor superb, având în vedere că este cel mai „tânăr” partid în acest moment. Dacă o ține așa, s-ar putea să aibă chiar cea mai rapidă ascensiune dintre toate partidele postdecembriste.

După ce Tăriceanu s-a lăudat cu „discuția” pe care a avut-o, în calitate de liberal, cu un partid de stânga, Victor Ponta și-a exprimat și el un punct de vedere, tot pe Facebook:

„Pe 22 Iulie am spus “dacă Alde iese de la guvernare suntem dispuși să discutam un proiect politic comun! Azi am progresat foarte mult în acest sens! Nu am luat decizii – dar am discutat și progresat!

Când mai mulți oameni se așează la masă cu intenții bune – sunt șanse mai mari de succes! Este o nevoie uriașă de schimbare a modului de guvernare a țării / un «RESET» total al administrației publice și al direcției economice! Trebuie să găsim soluții și oameni capabili să le aplice! Noi Suntem Pro România- și ținem cu România!”

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe