Alianță politică nouă în România. Cu ce partid s-a aliat Tăriceanu, să fie sigur că are vreo șansă la prezidențiale

Tăriceanu a bătut la porțile altui partid, ca să-l susțină, dacă la PSD nu mai merge

Călin Popescu Tăriceanu s-a aliat cu un alt partid, ca să fie sigur că mai are vreo șansă pe scena politică din România, mai ales că visează și la postul de președinte al țării. De teamă că PSD o să-l înlăture fără rezerve, pentru că oricum ALDE n-a contribuit cu aproape nimic la ascensiunea social democraților, Tăriceanu a bătut acum la „porțile” altui partid.

Tăriceanu spune că-i liberal, dar tot spre stânga politică trage

Alianță politică nouă în România. Cu ce partid s-a aliat Tăriceanu, să fie sigur că are vreo șansă la prezidențiale

Tăriceanu a bătut palma cu Ponta, deci s-a aliat cu Pro România

Liderul ALDE, care spune despre sine și partidul său că ar fi liberal, s-a aliat acum tot cu un partid de stânga, și anume cu Pro România. Tăriceanu a bătut palma cu Victor Ponta, ca să-l susțină la prezidențiale, pe cât posibil.

„Discuții fructuoase în această dimineaţă cu liderul Pro România, Victor Ponta : am hotărât o viitoare colaborare sub forma unei Alianțe politice! ALDE şi Pro România vor avea grupuri parlamentare comune, şi astfel vom fi a treia forță politică parlamentară , după PSD şi PNL. În perioada imediat următoare grupurile de lucru ale celor două partide se vor întâlni pentru a stabili proiectul politic al Alianţei şi protocolul de colaborare”, a scris liderul ALDE pe Facebook.

Tăriceanu și paradoxurile sale politice

Alianță politică nouă în România. Cu ce partid s-a aliat Tăriceanu, să fie sigur că are vreo șansă la prezidențiale

Trebuie avut în vedere că ALDE, așa insignifiant cum a ajuns, dacă ne luăm după rezultatul rușinos de la alegerile europarlamentare, încă se află la guvernare cu PSD. Pro România însă, este un partid aflat în opoziție. Trecem peste faptul că, de dragul puterii, două partide cu două viziuni diferite fac o alăturare nefirească. Oare care este viitorul la care aspiră liderul ALDE în acest context oarecum antagonic.

Oricum, partidele din România nu se mai ghidează de mult după o anumită doctrină. Partidele sunt un fel de organizații private, cu cele mai dezastruoase performanțe, care profită de sistemul democratic învechit pentru a deține mai multă putere politică decât ar trebui și nu pentru a-și reprezenta susținătorii. Nici măcar pe cei proprii, nu mai vorbim de restul cetățenilor.

Totuși, nu este surprinzătoare mutarea liderului ALDE. Era doar o chestiune de timp până când urma să-și mute atenția către alt partid, chiar dacă urma să fie unul mai slab. În mod normal, un „liberal” convins ca el, ar fi trebuit să se îndrepte către USR-PLUS, mai ales că are o ascensiune fulminantă.

Decizia lui vine după discuțiile în urma cărora așa-zisa alianță PSD-ALDE s-a dovedit a fi una cel puțin artificială, deloc compatibilă. În loc ca ALDE, un partid din ce în ce mai mic, să susțină un candidat comun la prezidențiale, adică pe Viorica Dăncilă, Tăriceanu s-a ambiționat și vrea să candideze și el. Dar știe că doar din partea ALDE n-are nicio șansă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI