Reacția Kremlinului la demisia lui Boris Johnson. „Nu ne place de el”

Ana Anitoiu 07.07.2022, 18:26
Reacția Kremlinului la demisia lui Boris Johnson. „Nu ne place de el”

Kremlinul a reacționat, joi, la demisia lui Boris Johnson din funcția de prim-ministru al Regatului Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord. Purtătorul de cuvânt, Dmitri Peskov, a spus că liderului britanic nu-i place Rusia și că antipatia este reciprocă.

Boris Johnson și-a anunțat demisia

Premierul britanic a anunțat, joi, că decizia luată de membrii Partidului Conservator implică „un nou lider al formațiunii de guvernământ și un nou prim-ministru”. El a menționat că va rămâne în funcție până la alegerea unui înlocuitor.

„E clar că voința Partidului Conservator este să existe un nou lider al partidului și, prin urmare, un nou prim-ministru. Procesul alegerii unui nou lider trebuie să înceapă acum iar calendarul va fi anunțat săptămâna viitoare.

Noului lider, oricine va fi, îi promit că îi voi acorda tot sprijinul pentru a ajuta poporul britanic să depășească aceste momente dificile (…) Sunt trist să renunț la cea mai bună slujbă din lume. Dar trebuie să mergem mai departe”, a spus Boris Johnson în fața sediului din Downing Street nr. 10.

Reactia Kremlinului la demisia lui Boris Johnson
Boris Johnson

Kremlinul, reacție după demisia lui Boris Johnson

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat, joi, în timpul conferinței sale zilnice de presă, că Boris Johnson nu simpatizează Rusia și că nici Moscovei nu îi place de el. Oficialul a adăugat că rapoartele potrivit cărora britanicul va demisiona în scurt timp din funcția de prim-ministru nu sunt de interes pentru Kremlin.

„Ne-am dori să sperăm că într-o zi în Marea Britanie vor veni la putere mai mulți profesioniști care pot lua decizii prin dialog. Dar în acest moment există puține speranțe pentru asta”, a spus Dmitri Peskov.

Anunțul lui Boris Johnson, numit premier în 2019, a venit la doar o lună după ce el a scăpat de o moțiune de cenzură în Partidul Conservator. Oficialul s-a confruntat cu presiuni tot mai mari pe plan intern, după dezvăluirile referitoare la petrecerile organizate la reşedinţa sa din Downing Street în 2020, în timp ce Regatul Unit se afla în lockdown.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...