Reacția incredibilă a lui Gigi Becali după moartea Reginei Elisabeta a II-a. „Nu mă interesează morminte străine”

Gabriel Peneș 12.09.2022, 17:21
Reacția incredibilă a lui Gigi Becali după moartea Reginei Elisabeta a II-a. „Nu mă interesează morminte străine”

Reacția incredibilă a lui Gigi Becali după moartea Reginei Elisabeta a II-a. Pe 8 septembrie, exact în ziua în care FCSB a jucat la Londra meciul cu West Ham din grupele Conference League, suverana Regatului Unit a încetat din viață la vârsta de 96 de ani. De atunci, lumea întreagă omagiază personalitatea monarhului cu cea mai lungă domnie din istoria Marii Britanii. Nu și Gigi Becali, care s-a declarat neimpresionat de decesul reginei.

Reacția incredibilă a lui Gigi Becali după moartea Reginei Elisabeta a II-a

Reacția incredibilă a lui Gigi Becali după moartea Reginei Elisabeta a II-a. „Joia trecută, pe 8 septembrie, Regina Elisabeta a II-a a încetat din viață, la vârsta de 96 de ani, după șapte decenii de domnie. În seara aceleiași zile, FCSB a jucat la Londra contra celor de la West Ham, pierzând cu 1-3 după ce a fost egalată dintr-un penalty discutabil ce a schimbat soarta partidei.

„Am ascultat și comentariile, acolo clar nu a fost 11 metri, a fost fault în atac. Nu mai vreau să vorbesc mai multe să nu mai fac păcate, să judec. Sunt unii oameni care au gânduri negre pentru invidie. Hai să-ți spun ceva. Sunt unele lucruri care sunt evidente, clare. Ăla vine, ăla așteaptă, nici nu se duce în el, și ăsta vine să se arunce în el. Sunt oameni care nu văd asta. Deși sunt mare experți nu văd asta, pentru că nu le dă voie cineva foarte întunecat. Nu vreau să mai spun ceva, intrăm pe alte teme duhovnicești.

Dacă nu era 11 metri, câștigam meciul. Și chiar dacă câștigam, ne mințeam că suntem la distanță de ei”, a declarat Gigi Becali la Ora Exactă în Sport, pe Pro Arena.

Reacția incredibilă a lui Gigi Becali după moartea Reginei Elisabeta a II-a. „Nu mă interesează morminte străine”
FCSB a jucat la Londra, cu West Ham, chiar în seara zilei în care Regina Elisabeta a II-a a încetat din viața

„Nu mă interesează morminte străine”

Deși lumea întreagă îi deplânge moartea și omagiază, totodată, personalitatea Reginei Elisabeta a II-a, Gigi Becali s-a declarat neimpresionat de decesul celei care a avut a doua domnie din istoria monarhiilor, după cea a lui Ludovic al XIV-lea, „Regele-Soare” al Franței, a cărui domnie a durat 76 de ani, între 1643-1715.

Gigi Becali a explicat că fosta suverană a fost o femeie bună, dar că pe el nu-l interesează cei care nu au același sânge cu el.

„Ce să trăiesc eu, ce mă interesează pe mine? Mor oameni mii și mii, în Ucraina, ăia nu mai contează? Pe mine nu mă interesează. Era o femeie bună, a avut 96 de ani și se mântuiește prin legea firii. Plângi un om care se mântuiește? Nu mă interesează, nu am eu treabă, nu e sângele meu.

Eu nu plâng la înmormântări. Mă rog pentru mântuire. Am și eu momente când mă rog pentru lume și îmi e milă pentru ei. Ce să stau eu să plâng la oameni străini? Nu mă interesează. Eu așa sunt, nu mă interesează morminte străine”, a declarat Becali la Pro Arena.

Reacția incredibilă a lui Gigi Becali după moartea Reginei Elisabeta a II-a. „Nu mă interesează morminte străine”
La începutul partidei West Ham-FCSB s-a ținut un moment de reculegere în memoria Reginei Elisabeta a II-a, cea care a simpatizat inclusiv cu echipa londoneză care le e adversară roș-albaștrilor în grupele Conference League

Fosta suverană a simpatizat cu Arsenal și West Ham United

Elisabeta a II-a a ocupat tronul britanic aproape șapte decenii, din februarie 1952 până în septembrie 2022.. Jurnaliștii au scris că era foarte pasionată de sport și că îi plăcea chiar să joace fotbal. Postul ei preferat era cel de portar. Regina a participat la numeroase evenimente sportive. Primul meci de fotbal la care a participat Elisabeta a II-a în calitate de regină a fost finala Cupei Angliei din 1953.

În fața a peste 100.000 de fani, pe vechiul Wembley, Blackpool o învingea pe Bolton Wanderers cu 4-3, iar trofeul era înmânat câștigătorilor chiar de către monarh. Ulterior a devenit un obicei ca Regina să fie în tribune la finalele FA Cup și să le ofere trofeul campionilor. La Cupa Mondială 1966 găzduită chiar de Anglia, regina i-a înmânat trofeul lui Bobby Moore, aceea fiind singura ediție în care naționala Albionului a câștigat trofeul.

Regina Elisabeta a II-a nu și-a manifestat public simpatiile pentru vreo echipă, dar conform presei britanice ea era apropiată de Arsenal. Mai târziu, se pare că suverana britanică a simpatizat chiar cu West Ham United, adversara FCSB din grupele Conference League.

Gabriela Cristea se poate considera o norocoasă
Urmăriți Impact.ro și pe
Gabriel Peneș
- Născut în 1966, absolvent de Istorie, lucrez în presă din 1996       -    Redactor, playtech.ro, 23.06.2021 -       -     Redactor, playsport.ro, 16.01. 2021 - 03.06....