Înmormântare Regina Elisabeta a II-a: când și unde va avea loc. Tradițiile din cadrul funeraliilor. Ce obiecte vor fi puse pe sicriul de lux

Ioana Bucur 12.09.2022, 12:30

Înmormântare Regina Elisabeta a II-a: când și unde va avea loc. În spațiul public au apărut primele detalii despre pregătirile funeraliilor de stat pentru cel mai longeviv monarh din istoria Regatului Unit. Care sunt tradițiile ce vor fi respectate și ce obiecte vor fi puse pe sicriul de lux în care va sta trupul neînsuflețit al monarhului.

Înmormântare Regina Elisabeta a II-a: când și unde va avea loc

Avem primele informații despre înmormântare Regina Elisabeta a II-a. Potrivit anunțului făcut sâmbătă, 10 septembrie, de reprezentanți ai Palatului Buckingham, funeraliile vor fi organizate luni, 19 septembrie, la Westminster Abbey din Londra.

În timp ce Familia Regală pune la punct ultimele detalii ale ceremoniilor programate pentru următoarele zile, așa cum cere protocolul, englezii își plâng suveranul.

Sicriul Reginei ajunge, luni, la Catedrala St Giles, unde va fi păzit de către trupele de veghe ale Companiei Regale de Arcaşi. Timp de 24 de ore, oamenii îl vor putea vizita pentru a-și aduce ultimele omagii, urmând să fie apoi transportat marți, cu avionul, de la Edinburgh la Londra.

După ce va ajunge la Londra, trupul neînsuflețit al Reginei Elisabeta a II-a va rămâne la Westminster Hall vreme de câteva zile înainte de ceremonia de înmormântare, publicul putând, în această perioadă, să îi aducă omagii.

Așa cum cere tradiția, sicriul va fi așezat pe un catafalc – o platformă înălțată – stând sub acoperișul din lemn ce datează din perioada medievală al Sălii Mari, cea mai veche parte a Palatului Westminster. Fiecare colț al catafalcului va fi păzit de soldaţi din unităţile care deservesc Casa Regală.

Sicriul va fi acoperit cu drapelul regal, iar pe el vor fi așezate patru obiecte ce i-au marcat cei 70 de ani de domnie. După o scurtă slujbă, se va deschide accesul publicului.

Înmormântare Regina Elisabeta a II-a când și unde va avea loc. Tradițiile din cadrul funeraliilor. Ce obiecte vor fi puse pe sicriul de lux

Ce obiecte vor fi puse pe sicriul de lux în care va sta trupul neînsuflețit al monarhului

Sicriul în care stă trupul neînsuflețit al monarhului nu este unul obșnuit. Acesta a fost realizat cu aproape trei decenii în urmă și a fost conceput ca „pereche” pentru cel în care a fost înmormântat Philip, care a murit pe 9 aprilie 2022.

Potrivit tradiției, pe sicriul monarhului vor fi așezate, peste drapelul regal, anumite obiecte ce simbolizează cele șapte decenii pe tronul Marii Britanii.

Primul dintre acestea este coroana, aceasta simbolizând începutul domniei sale ca Regină a Regatului Unit. Această bijuterie fabuloasă a fost folosită de monarh la ceremonia sa de încoronare și conține nu mai puțin de 2.868 de diamante, 269 de perle, 17 safire, 11 smaralde și patru rubine, fiind evaluată la 4,5 milioane de dolari, potrivit portalului ABC.

Și sceptrul Reginei îi va însoți sicriul. Acesta are montat diamantul Cullinan I, cunoscut ca „Marea Stea a Africii”. Este al doilea cel mai mare diamant din lume. Sceptrul a însoțit-o pe Elisabeta a II-a în momentul încoronării, iar acum o va face și la înmormântarea sa.

Orbul suveranului este o bijuterie care are mai mult de 300 de ani. Este, de fapt, o sferă de aur care este goală în interior, decorată cu mai multe pietre prețioase. Globul simbolizează faptul că monarhul care îl poartă este „apărătorul credinței”.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...