Reacția BOR după ce Florin Cîțu a solicitat ajutorul Bisericii în campania pentru vaccinare: „Este ceea ce pot face reprezentanții cultelor”

Ioana Bucur 05.04.2021, 21:39
Reacția BOR după ce Florin Cîțu a solicitat ajutorul Bisericii în campania pentru vaccinare: „Este ceea ce pot face reprezentanții cultelor”

Revenirea la normalitatea pre-pandemie atârnă de succesul programului național de imunizare. Care a fost reacția BOR după ce Florin Cîțu a solicitat ajutorul Bisericii în campania de vaccinare. Premierul, apel neașteptat făcut în timpul unei conferințe de presă.

Reacția BOR după ce Florin Cîțu a solicitat ajutorul Bisericii în campania pentru vaccinare

Autoritățile din România își pun toate speranțele pentru revenirea la o viață normală, fără restricții, în succesul programului național de imunizare. Pentru asta, a afirmat Florin Cîțu, este necesară și implicarea directă a Bisericii, în special în zonele rurale. În timpul unei conferințe de presă de luni, 5 aprilie, premierul a făcut apel la consilierii locali, la preşedinţii de consilii judeţene să meargă să facă o campanie de informare privind vaccinarea.

„Este nevoie de o implicare a bisericii în această campanie de vaccinare, mai ales în mediul rural”, a afirmat premierul Florin Cîţu.

Reacția BOR după ce Florin Cîțu a solicitat ajutorul Bisericii în campania pentru vaccinare a venit în aceeași zi, sub forma unui comunicat transmis de instituție prin purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, care a vorbit despre ajutorul pe care Biserică îl acordă deja prin transmiterea informațiilor publicate în broșura oficială pe care toate cultele religioase au primit-o în ianuarie de la Secretariatul de Stat pentru Culte.

„Ajutorul Bisericii există şi se traduce prin transmiterea din partea clericilor spre credincioşi a informaţiilor cuprinse în broşura oficială pe care toate cultele religioase au primit-o în ianuarie de la Secretariatul de Stat pentru Culte. Conţinutul acestei broşuri despre vaccin e cunoscut de preoţi. Ei îl comunică credincioşilor. Aşa au fost rugaţi. Clericii pot transmite informaţiile despre vaccinarea ‘gratuită, sigură şi voluntară’ aşa cum reies acestea dintr-un document asumat de cele mai înalte autorităţi medicale din România şi Europa. Este ceea ce pot face acum reprezentanţii cultelor, care, fără excepţie, sunt favorabile vaccinării”, se arată într-un comunicat al BOR.

Reacția BOR după ce Florin Cîțu a solicitat ajutorul Bisericii în campania pentru vaccinare
Vasile Bănescu. Inquam Photos / Octav Ganea

„Îi îndemn personal pe cei ce încă ezită, să se informeze cât mai atent și din surse sigure cu privire la beneficiile vaccinului”

Vasile Bănescu a subliniat importanța implicării fiecărui reprezentant al Biserciii în campania de informare, dezvăluind că a ales să se vaccineze împotriva Covid-19. Mai mult, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române i-a încurajat pe cei care sunt încă nehotărâți să își ia informațiile din surse sigure, astfel încât să poată lua „decizia cea mai bună pentru sănătatea lor şi a celor dragi”.

„Personal pledez cu toată convingerea pentru implicarea fiecăruia dintre noi în acest act firesc de informare onestă cu privire la o problemă acută și majoră care ține nu doar de sănătatea personală, ci și de cea comunitară. În calitatea temporară de persoană publică, îi îndemn personal pe cei ce încă ezită, să se informeze cât mai atent și din surse sigure cu privire la beneficiile vaccinului și, în urma consultării cu medicul de familie, sa ia decizia cea mai bună pentru sănătatea lor și a celor dragi. Eu am ales să o fac, vaccinându-mă”, a conchis Vasile Bănescu.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...