Premierul Cîțu, prima reacție după protestele de amploare din țară. Ce le-a transmis românilor

Stan Filon, Mihai Cheleș 29.03.2021, 12:03
Premierul Cîțu, prima reacție după protestele de amploare din țară. Ce le-a transmis românilor

Premierul Florin Cîțu a avut prima reacție oficială, după ce mii de români au ieșit în stradă, în toată țara, pentru a protesta împotriva noilor restricții impuse de autorități în lupta împotriva pandemiei de coronavirus. Șeful Executivului a spus că îi înțelege pe protestatari!

Premierul Florin Cîțu a oferit prima reacție după protestele de amploare din țară

Florin Cîțu a recunoscut că măsurile din România sunt unice în Europa și spune că îi înțelege pe românii care au obosit după un an de pandemie, dar a transmis un mesaj ferm după proteste legat de cum putem scăpa de pandemia de coronavirus. ”Știm că există în societate o oboseală după un an în care am combătut această pandemie, dar încă nu am trecut. E novoie de încă un efort să trecem peste această perioadă. Am luat măsuri pentru a încetini gradul de răspândire a virusului şi pentru a ne permite să accelerăm campania de vaccinare”, a spus Cîţu, într-o conferinţă de presă.

Premierul a adăugat că România va avea în plus 4,5 milioane de doze de vaccin în luna aprilie. ”Vom creşte capacitatea de a vaccina la 100.000 de persoane zilnic şi, faţă de planul iniţial, dacă acest calendar de livrare a vaccinurilor se păstrează, vom putea vorbi de vaccinarea a 10 milioane de cetăţeni în luna august, în loc de luna septembrie. Dar totul depinde de noi, să putem şi să mergem să ne vaccinăm”, a spus Cîțu.

Premierul Florin Citu a oferit prima reactie dupa protestele de amploare din tara
Premierul Florin Citu a oferit prima reactie dupa protestele de amploare din tara

”Românii pot să protesteze atât timp cât nu încalcă legislația în vigoare”

Premierul a spus că românii pot protesta, doar că fiecare trebuie să respecte legea. În plus, șeful Executivului a spus că prioritatea sa este continuarea vaccinărilor.

”Românii pot să protesteze atât timp cât nu încalcă legislația în vigoare. Dreptul de a avea o opinie în România rămâne, avem opinii diferite, pentru mine foarte important e să continue campania de vaccinare. Este foarte important să găsim cele mai bune măsuri pentru a-i ajuta pe români. Ştiţi foarte bine, sunt spitale foarte aglomerate, de aceea luăm aceste măsuri. În acest moment pe acest lucru mă concentrez. Oamenii trebuie să respecte legea, toţi trebuie să respectăm legea”, a spus Cîţu.

Premierul Florin Cîțu a spus că îi înțelege pe românii care au obosit după un an de pandemie, dar a lăsat să se înțeleagă că situația s-arputea prelungi și anul viitor.

”Îi înţeleg pe români că după un an au obosit, toţi am obosit, ne luptăm cu pandemia de un an de zile şi am făcut toate eforturile. Am comandat doze de vaccin mai multe decât am avea nevoie, pentru a ne asigura că dacă este nevoie şi anul viitor vom avea acest vaccin. Dacă nu este nevoie, vom putea să exportăm. Adică trebuie să ajutăm şi populaţia din jurul României, nu este de ajuns să vaccinăm cetăţenii României dacă vrem să scăpăm de pandemie. Vom face toate eforturile şi sunt gata să stau la masă cu orice vine cu soluţii pentru a-i ajuta pe români în această perioadă dificilă”, a adăugat el.

Ionuț Dolănescu, dezvăluiri cutremurătoare despre ultimele clipe ale tatălui său
Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...