Rata de infectare în București a urcat la 9,64 la mie. Ce sector din Capitală are cele mai multe cazuri

Stan Filon, Alexandru Teodorescu 04.10.2021, 12:52
Rata de infectare în București a urcat la 9,64 la mie. Ce sector din Capitală are cele mai multe cazuri

Situația pandemică se înrăutățește pe zi ce trece și în București, unde rata de infectare anunțată de autorități a depășit 9 la mie! În același timp, Direcția de Sănătate Publică a comunicat și care este sectorul din Capitală cu cele mai multe îmbolnăviri.

Rata de infectare în București a urcat la 9,64 la mia de locuitori

Varianta Delta a coronavirusului a pus stăpânire pe Capitală, unde autoritățile au comunicat luni că rata de infectare a ajuns la 9, 64 la mia de locuitori. Aceasta a explodat pur și simplu în doar o săptămână, după cum se vede din datele publicate de Direcția de Sănătate Publică.

Astfel, pe data de 27 septembrie, în București era înregistrată o rată de infectare de 4,95 la mia de locuitori, iar luni, 4 octombrie aceasta a ajuns la 9, 64 la mie. Cele mai multe cazuri noi de coronavirus au fost depistate în Sectorul 1 al Capitalei, unde a fost înregistrată o rată de 11, 29 la mie, fiind urmat se sectorul 6, cu 10,35 la mie. Cea mai joasă rată de infectare se regăsește în Sectorul 3 – 7, 7 la mia de locuitori, potrivit DSP.

Rata de infectare în Bucuresti a urcat la 9,64 la mia de locuitori
Rata de infectare în Bucuresti a urcat la 9,64 la mia de locuitori

Reamintim care sunt principalele măsuri luate de autoritățile din București, în urma creșterii alarmante a numălui cazurilor de coronavirus:

  • Carantina de noapte între 20:00 și 5:00 pentru persoanele nevaccinate. Cei vaccinați sau trecuți prin boală nu au nevoie de declarație;
  • Restaurante și cinematografe deschise la jumătate din capacitate pentru vaccinați și trecuți prin boală;
  • Evenimente private (nunți, botezuri) la jumatate din capacitate (cel mult 200 de persoane), pentru vaccinați și cei trecuți prin boală;
  • Activitatea în baruri, cluburi și discoteci este interzisă;
  • Săli de sport deschise la jumatate din capacitate pentru vaccinați și cei trecuți prin boală;
  • activităţile recreative şi sportive desfăşurate în aer liber, cu participarea a cel mult 10 persoane care nu locuiesc împreună și sunt vaccinate sau trecute prin boală;
  • Magazinele se închid la ora 22:00

Sistemul sanitar lucrează la turație maximă

În același timp, spitalele destinate pacienților bolnavi de coronavirus au început să devină neîncăpătoare, iar sistemul sanitar lucrează la turație maximă.

[rssfeed id='1609318597' template='list' posts=2]

”Acum la Marius Nasta: 104 pacienţi în secţia COVID la o secţie de 81 de paturi şi 15 pacienţi în ATI COVID. Iar pacienţii continuă să vină cu forme severe de insuficienţă respiratorie.

Cel mai dificil lucru este să asigurăm oxigenul, nu pentru că nu am avea stocator de oxigen, dar avem surse de oxigen doar la 81 de paturi, iar pentru restul pacienţilor avem doar butelii de oxigen şi concentratoare de oxigen cu un debit mult scăzut faţă de nevoia pe care ei o resimt”, se arată într-un mesaj postat de Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta din Bucureşti pe Facebook.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...