Este explozie de cazuri de coronavirus în Bucureşti. Capitala a înregistrat cea mai mare rată de infectare de la începutul pandemiei încoace. Rata de infectare a ajuns la 8,28 de noi cazuri la mia de locuitori în ultimele 14 zile. Ce sector are cea mai mare rată de infectare, vedeți în articolul de mai jos.
Bucureștiul a înregistrat cea mai mare rată de infectare cu coronavirus de la debutul pandemiei.
Astfel, potrivit DSP București, rata de infectare a atins 8,28 la mie, iar cea mai mare incidență din Capitală se înregistrează în Sectorul 1, respectiv 10,23 de cazuri la mia de locuitori.
Astfel, o ședință de Guvern are loc în aceste momente. În această ședință se așteaptă ca decizia CNSU de joi privind noile măsuri din timpul stării de alertă să fie adoptată.
Măsurile CNSU prevăd ca masca să devină obligatorie și în spații deschise, accesul la activități să se facă doar la 50% capacitate și doar pentru cei care sunt vaccinați sau au avut COVID, magazinele se închid la ora 22:00 în loc de 18:00, acolo unde va fi impusă carantina de noapte. De asemenea, școlile vor rămâne deschise, indiferent de rata de infectare.
Programul agenților economici este permis până la orele 24:00, iar în weekend, până la orele 22:00, când incidența este între 6 și 7,5 la mia de locuitori. Când incidența depășește 7,5 la mia de locuitori, magazinele, restaurantele și alte activități se închid la ora 22:00.
[rssfeed id='1609318597' template='list' posts=2]În localitățile cu peste 6 la mie rată de infectare se intră în carantină în weekend, când circulația între orele 20:00 și 05:00 se face doar cu declarație pe propria răspundere. Sunt exceptați de la circulația pe timp de noapte cei care au schema completă de vaccinare și cei care au trecut prin boală.
În localitățile cu rata de infectare peste 7,5 la mie, măsura este valabilă toată săptămâna,nu numai în weekend.
De asemenea, accesul la restaurante, spectacole, săli de fitness, piscine, locuri de joacă se face doar la 50% din capacitate și pot intra doar aceia care fac dovada vaccinării sau a trecerii prin boală în ultimele 6 luni. Testarea anti-covid nu mai permite accesul clienților.
–Sectorul 1: rată de infectare de 10,23 de cazuri la mia de locuitori
Sectorul 2: rată de infectare de 9,05 de cazuri la mia de locuitori
-Sectorul 3: rată de infectare de 6,48 de cazuri la mia de locuitori
-Sectorul 4: rată de infectare de 8,13 de cazuri la mia de locuitori
-Sectorul 5: rată de infectare de 8,51 de cazuri la mia de locuitori
–Sectorul 6: rată de infectare de 8,74 de cazuri la mia de locuitori