Rata de infectare crește din nou în București. La ce valoare ajunge acum

Ioana Bucur 12.10.2021, 12:57
Rata de infectare crește din nou în București. La ce valoare ajunge acum

Rata de infectare în București este în continuă creștere. Marți, Direcția de Sănătate Publică a anunțat o nouă incidență record în Capitală.

Crește, din nou, rata de infectare în București

O nouă zi, un nou record nedorit. Pare că doar câteva ore ne desprat de depășirea pragului de 15 la mia de locuitori, după ce, marți, Direcția de Sănătate Publică a transmis că rata de infectare în București a ajuns la 14,71 la mie. Luni a fost 14,2 la mie, duminică a fost 13,6, iar sâmbătă 12,65.

Pe 12 septembrie 2021, în urmă cu doar o lună, incidenţa cumulată a cazurilor de coronavirus, calculată la 14 zile, în Capitală, era de 1,44.

În contextul creșterii alarmante și constante a numărului de îmbolnăviri cu SARS-CoV-2, Comitetul Municipal Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă a decis deja mai multe restricţii referitoare la purtarea măştii, circulaţia pe timp de noapte, accesul la spectacole si in restaurante, desfăşurarea evenimentelor private, care sunt în vigoare de duminică. Printre restricțiile impuse în Capitală se numără:

  • Carantina de noapte între 20:00 și 5:00 pentru persoanele nevaccinate. Cei vaccinați sau trecuți prin boală nu au nevoie de declarație;
  • Restaurante și cinematografe deschise la jumătate din capacitate pentru vaccinați și trecuți prin boală;
  • Evenimente private (nunți, botezuri) la jumatate din capacitate (cel mult 200 de persoane), pentru vaccinați și cei trecuți prin boală;
  • Activitatea în baruri, cluburi și discoteci este interzisă;
  • Săli de sport deschise la jumatate din capacitate pentru vaccinați și cei trecuți prin boală;
  • Activităţile recreative şi sportive desfăşurate în aer liber, cu participarea a cel mult 10 persoane care nu locuiesc împreună și sunt vaccinate sau trecute prin boală;
  • Închiderea magazinelor la ora 22:00.
  • Obligativitatea purtării măştii în toate spațiile publice închise sau deschise
  • Angajatorii, la stat sau la privat, care au mai mult de 50 de salariați sunt obligați să organizeze programul de lucru pe grupe, STB urmând să pună mai multe mașini pe trasee.
[rssfeed id='1609318597' template='list' posts=2]

Rata de infectare crește din nou în București

Medicii rămân fără concedii, rezidenților urgentiști li se amână examenul de specialitate

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a emis, luni, patru noi ordine ce vizează gestionarea eficientă a pandemiei, printre care posibilitatea suspendării tuturor concediilor în unităţile unde acest lucru se impune.

Managerii unităților sanitare vor putea dispune întreruperea, în funcţie de nevoile operaţionale, concediile de odihnă în derulare, precum şi încetarea acordării de noi concedii de odihnă sau de odihnă suplimentare, fără plată, de studii şi pentru formare profesională, pentru o perioadă de 30 zile.

„Concediile întrerupte sau neacordate urmează a fi replanificate când evoluţia situaţiei epidemiologice va permite efectuarea acestora”, au mai transmis autorităţile.

De asemenea, s-a decis că medicii rezidenţi de anul V în specialitatea medicină de urgenţă, care urmau să înceapă probele pentru examenul de medic specialist începând cu luna octombrie 2021, vor susţine aceste probe în luna decembrie 2021.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...