Răsturnare de situație în cazul crimelor din Onești. Scenariul lansat de Gheorghe Moroșan, bărbatul nu recunoaște faptele

Ioana Bucur 25.08.2022, 16:11
Răsturnare de situație în cazul crimelor din Onești. Scenariul lansat de Gheorghe Moroșan, bărbatul nu recunoaște faptele

După mai bine de un an de la luarea de ostatici încheiată cu două vieți pierdute, avem de-a face cu o răsturnare de situație în cazul crimelor din Onești, chiar la final de proces. Gheorghe Moroșan, cel care a pus în aplicare planul diabolic, lansează un nou scenariu în fața autorităților. Bărbatul nu recunoaște faptele pentru care este acuzat și a găsit alți vinovați.

Final de proces și răsturnare de situație în cazul crimelor din Onești

Procesul crimelor de la Onești a ajuns la final, dar a adus și o răsturnare de situație neașteptată. Avocatul Adrian Cuculis a dezvăluit că Gheorghe Moroșan a făcut o serie de „declarații halucinante”. Inculpatul susține acum că este victima unei înscenări și că polițiștii ar fi, de fapt, adevărații vinovați pentru moartea celor două victime, susținând că oamenii legii i-au confundat pe bărbați cu agresorii și i-au luat la bătaie chiar la intrarea în locuință. Cu alte cuvinte, nu recunoaște faptele pentru care este judecat.

„Final de proces in cazul crimelor de la Onesti dar si rasturnare de situatie. Astazi s-au pus concluzii finale pe fond in ceea ce numim cu nume scurt „Teroristul de la Onesti”. Morosan a dat declaratii halucinante si acuza o „inscenare din partea politiei” cum ca politistii ar fi vinovati de moartea victimelor fiindca i-ar fi „confundat” cu agresorii iar la intrarea in apartament i-ar fi luat la bataie.

Pe scurt, nu recunoaste crimele”, a transmis avocatul Cuculis.

Răsturnare de situație în cazul crimelor din Onești. Scenariul lansat de Gheorghe Moroșan, bărbatul nu recunoaște faptele
Gheorghe Moroșan

Despăgubiri uriașe

Potrivit avocatului, s-au cerut despăgubiri în valoare de 12.000.000 de euro, Parchetul a acceptat ca acestea să fie admise în totalitate. Cât despre pedeapsă, s-a solicitat o condamnare de 30 de ani de închisoare pentru Gheorghe Moroșan. Soția acestuia, Aurelea Moroșan, ar putea să primească 13 ani de închisoare. Pronunțarea va fi dată peste două săptămâni.

„Au fost cerute despagubiri de 12.000.000 de euro iar Parchetul a fost de acord ca despagubirile sa fie admise in totalitate. Am solicitat ca Morosan sa fie condamnat la 30 de ani de inchisoare. Parchetul a pus concluzii pentru condamnarea la 30 de ani pentru Morosan si 13 ani pentru Aurelea Morosan, sotia acestuia. Pronuntarea urmeaza a fi data peste 2 saptamani”, a adăugat acesta.

La scurt timp după producerea tragediei, fiica lui Moroșan a susținut că a încercat să „aplaneze situația”.

„Situaţia este foarte grea. Nu pot decât să las capul plecat, cuvintele sunt de prisos, oricât am încercat să aplanez această situaţie. Am sunat la Bacău, am sunat la Bucureşti. Am spus despre ce e vorba, am spus cine sunt şi mi s-a închis telefonul. Am sunat la sediile de poliţie. Aşa am avut în cap. Am sunat chiar şi la presă. „Nu avem maşină să ne deplasam în teren” mi-au spus de la Bacău, a declarat fiica criminalului din Oneşti.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...