Cazul crimei din Oneşti, departe de a se finaliza. Cerință neașteptată a ambilor inculpați prezenți prin videoconferință

Elena Avramescu 02.11.2021, 12:11
Cazul crimei din Oneşti, departe de a se finaliza. Cerință neașteptată a ambilor inculpați prezenți prin videoconferință

Un nou termen la Bacau în cazul Moroșan și crimele odioase de la Onești. Se pare că ambii inculpați, ce au fost prezenți prin videoconferință, au solicitat termen pentru angajarea unui avocat.

Cerință neașteptată a ambilor inculpați în cazul crimei de la Oneşti

Moroșan Gheorghe a dovedit o atitudine demnă de dispreț, ținând cont de poziția în care se află, dovedită atât prin postură, cât și prin gesturi.

În plus, a stat fără mască de protecție în camera de videoconferință a Penitenciarului Iași, neținând cont că acolo se aflau atât polițiști, cât și alți inculpați care își așteptau rândul la audieri.

În luna mai a acestui an, audierile părților civile din dosarul Onești au ajuns la final. Ultimul care a dat declarații a fost fratele celui de-al doilea muncitor ucis cu sânge rece în apartamentul lui Gheorghe Moroșan. La acea vreme, dosarul se apropia de trimiterea în judecată a celor doi soți, astfel că procurorul de caz mai avea nevoie doar de raportul complet de necropsie al celor două victime. Avocatul Adrian Cuculis a spus că ambele familii vor cere plata unor daune morale.

Final de audieri pentru părţile civile din dosarul Oneşti. Astăzi, a fost audiat şi fratele celui de-al doilea muncitor ucis în apartamentul lui Moroșan. Dosarul se apropie de trimiterea în judecată a celor doi soţi Moroşan, procurorul mai aşteaptă doar raportul complet de necropsie. În cazul ambelor familii, acestea solicita plată de daune morale, a transmis, la acea vreme, avocatul Adrian Cuculis.

În urmă cu câteva luni, avocatul declara că angajatorul celor doi muncitori uciși în apartamentul lui Gheorghe Moroșan din Onești, Chimcomplex, a fost găsit vinovat de Inspectratul Teritorial de Muncă (ITM), în raportul căruia se arată că victimele au suferit un „accident de muncă”.

Astfel că această companie a fost amendată și obligată să refacă procedurile de securitate în muncă. În plus, dispoziția dată de către angajator celor doi muncitori, de a se deplasa în apartamentul în care a avut loc tragedia, a fost verbală, astfel că nu a existat niciun document. În acest fel, Chimcomplex este pasibil de răspundere penală pentru nerespectarea legislației referitoare la securitatea în muncă.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...