Rareș Bogdan dă vina pe Bulgaria pentru o eventuală neprimire în Schengen a României. „Toți oamenii cu care am vorbit mi-au spus același lucru”

Ana Anitoiu 18.11.2022, 10:04
Rareș Bogdan dă vina pe Bulgaria pentru o eventuală neprimire în Schengen a României. „Toți oamenii cu care am vorbit mi-au spus același lucru”

Rareș Bogdan dă vina pe Bulgaria pentru o eventuală neprimire în Schengen a României, ale cărei șanse de a fi acceptată, în luna decembrie, sunt cele mai mari de până acum. Europarlamentarul PNL a precizat că toți cei cu care a vorbit despre acest subiect i-au spus același lucru.

Rareș Bogdan, despre influența Bulgariei

Conform lui Rareș Bogdan, cele mai mari îngrijorări nu sunt în legătură cu România, ci mai degrabă referitoare la Bulgaria și la granița de sud a acestei țări cu Turcia. Europarlamentarul a adăugat că ar putea fi introdus un mecanism asemănător MCV pentru bulgari.

„Mulți dintre cei cu care am stat de vorbă (…) spun așa: nu avem nimic cu România, avem o problemă cu granița de sud a Bulgariei, granița cu Turcia, considerăm că nu este suficient de bine consolidată și avem o problemă cu crima organizată.

Poate fi exact cum s-a introdus un mecanism pe Justiție, MCV, poate fi introdus un mecanism special pentru Bulgaria. Nu cred că și pentru România. Nu există motiv pentru un mecanism de verificare ulterioară, de supraveghere, pe România”, a spus europarlamentarul, joi, în emisiunea Audiență Națională, la DigiFM.

Rares Bogdan, despre planul lui Viktor Orban pentru Romania
Rares Bogdan

Rareș Bogdan a precizat că raportul pozitiv al Comisiei Europene prezentat miercuri este un motiv în plus pentru ca România să fie acceptată în Schengen și că țara are cele mai mari șanse de până acum, din toate încercările din ultimii 11 ani, presiunea rămânând doar pe Consiliul JAI din 8 – 9 decembrie.

Rareș Bogdan, despre ce se va întâmpla dacă România nu va fi acceptată în spațiul Schengen

De asemenea, europarlamentarul PNL a spus că o amânare a deciziei în privința acceptării României în spațiul Schengen sau un vot împotriva aderării ar putea duce la reluarea întregii proceduri.

În această situație, ar începe o nouă procedură, ce ar putea dura între doi și cinci ani, cu o medie de trei ani și jumătate. Totuși, Rareș Bogdan s-a declarat mai încrezător decât oricând că România va intra în spațiul Schengen, chiar și cu un mecanism de verificare suplimentar.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...