Ramzan Kadîrov amenință că bătălia pentru Kiev nu s-a terminat. „Îl vom cuceri”. Ce i-ar aștepta pe ucraineni

Beatrice Dumitru 11.04.2022, 10:57
Ramzan Kadîrov amenință că bătălia pentru Kiev nu s-a terminat. „Îl vom cuceri”. Ce i-ar aștepta pe ucraineni

Rusia a declanșat războiul din Ucraina în urmă cu o lună și jumătate, dar nu a reușit să cucerească niciun oraș important, dar Kievul susține că Moscova și-a adunat forțele în est pentru o ofensivă majoră și a îndemnat oamenii să fugă. De asemenea, liderul cecen Ramzan Kadîrov, cel care îl ajută pe Vladimir Putin pe frontul din Ucraina, a avertizat că Rusia nu va renunța la niciun oraș cheie din țara vecină.

Avertismentul lui Ramzan Kadîrov

Forțele armate ale Ucrainei s-au pregătit pentru o nouă ofensivă rusă, în timp ce explozii puternice au zguduit orașe din sud și est. Moscova își va concetra campanie pe zona Donbas din estul țării, iar Volodimir Zelenski a spus că armata rusă s-ar putea să folosească și mai multe rachete, chiar și mai multe bombe ca până acum.

Ramzan Kadîrov, puternicul șef al republicii ruse Cecenia, a declarat că va avea loc o ofensivă a forțelor ruse nu numai asupra portului asediat Mariupol, ci și asupra Kievului și a altor orașe ucrainene. La sfârșitul lunii martie, forțele ruse s-au retras din jurul capitalei ucrainene, conform înțelegerii din cadrul negocierilor pentru pace.

Ramzan Kadîrov amenință că bătălia pentru Kiev nu s-a terminat. „Îl vom cuceri”. Ce î-ar aștepta pe ucraineni
ramzan kadirov îl ajută pe Vladimir Putin în războiul din Ucraina.

Va avea loc o ofensivă nu numai asupra lui Mariupol, ci și în alte locuri, orașe și sate. Lugansk și Donețk, le vom elibera complet, în primul rând, și apoi vom lua Kievul și toate celelalte orașe,” a spus Ramzan Kadîrov într-un videoclip postat pe canalul său Telegram, citat de Reuters.

Ramzan Kadîrov, acuzat de încălcări ale drepturilor omului

Liderul cecen, care s-a descris adesea drept „soldatul de fier” al președintelui rus Vladimir Putin, a spus că nu ar trebui să existe nicio îndoială cu privire la Kiev.

Vă asigur: niciun pas nu va fi făcut înapoi”, a spus Kadîrov.

Ramzan Kadîrov a fost acuzat în repetate rânduri de Statele Unite și Uniunea Europeană de încălcări ale drepturilor omului, pe care acesta le neagă. El a anunțat la mijlocul lunii martie că se află în Ucraina, alături de forțele rusești invadatoare.

Moscova a purtat două războaie cu separatiștii în Cecenia, o regiune în principal musulmană din sudul Rusiei, după destrămarea Uniunii Sovietice din 1991. Dar de atunci a cheltuit sume uriașe de bani pentru a reconstrui regiunea.

Kremlinul își descrie acțiunile în Ucraina drept o „operație specială” de „demilitarizare și denazificare” a țării vecine, iar duminică Rusia și-a intensificat atacurile în estul Ucrainei.

Urmăriți Impact.ro și pe