Rămâi fără WhatsApp în 2022 dacă ai acest telefon. Mai funcționează doar câteva luni

Andra Daoud 23.05.2022, 18:16
Rămâi fără WhatsApp în 2022 dacă ai acest telefon. Mai funcționează doar câteva luni

Tehnologia avansează rapid, iar noi modele de telefoane apar pe piață în fiecare an. Și sistemele de operare se modernizează, iar utilizatorii de smartphone-uri trebuie să țină pasul cu tehnologia pentru a putea folosi în continuare unele dintre aplicațiile cele mai populare. Un exemplu excelent în acest sens este serviciul WhatsApp, care și-a notificat recent utilizatorii cu privire la faptul că aplicația nu va mai funcționa pe anumite modele de telefoane.

Telefoanele pe care nu va mai funcționa WhatsApp

WhatsApp este cel mai popular serviciu de comunicare, cu peste două miliarde de utilizatori la nivel mondial. Aplicația are parte constant de update-uri, iar cei care o folosesc trebuie să aibă telefoane care să suporte noua versiune. Așa se face că, dacă ai un telefon prea vechi sau cu un sistem de operare care nu a mai fost actualizat de multă vreme, s-ar putea să rămâi fără WhatsApp.

Cei de la WhatsApp le-au transmis utilizatorilor că dacă au modele de iPhone care încă rulează cu sistem de operare iOS 10 sau iOS 11, nu vor mai putea folosi aplicația. Cea mai nouă versiune de iOS este 15.4.1., iar pentru a putea utiliza în continuare aplicația, este nevoie cel puțin de versiunea 12 a sistemului de operare cu care sunt echipate telefoanele produse de Apple.

Ramai fara Whatsapp in 2022 daca ai acest telefon. Mai functioneaza doar cateva luni 1
WhatsApp va mai functiona doar cateva luni pe unele modele de telefoane

Ce modele de telefoane rămân fără WhatsApp

Dacă în ceea ce privește sistemele de operare lucrurile se pot rezolva ușor, făcând un update, în ceea ce privește modelele de telefoane care nu suportă versiuni mai noi ale iOS, acestea sunt iPhone 5 și iPhone 5C. Pe aceste modele de telefoane WhatsApp mai funcționează doar până la 24 octombrie 2022.

Cei care au un iPhone 5S sau un iPhone 6/6S și folosesc versiunile învechite ale sistemului de operare trebuie să le actualizeze până la această dată, pentru a putea trimite mesaje și efectua apeluri în continuare pe WhatsApp. Ținând cont că modelele de iPhone pe care nu va mai putea fi rulat WhatsApp au fost lansate pe piață în urmă cu aproape 10 ani, cel mai probabil numărul celor care încă le mai folosesc este destul de mic.

Cei de la WhatsApp au transmis, prin intermediul site-ului oficial al aplicației, că decizia de a elimina serviciul de pe anumite modele de telefoane are legătură cu numărul de utilizatori, dar și cu securitatea. Dacă un sistem de operare ajunge să aibă foarte puțini utilizatori, compania consideră că nu mai este rentabil să ofere suport și pentru aceștia.

Urmăriți Impact.ro și pe