Raluca Turcan, sancţionată după ce a fost prinsă fără mască într-un loc public. Lucian Bode: „Toţi suntem egali în faţa legii”

Stan Filon, Mirabela Năstase 31.03.2021, 11:44

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a fost întrebat dacă a văzut cazurile în care au fost implicați ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, și cel al Muncii, Raluca Turcan, care au fost fotografiați fără mască de protecție. Acesta a spus că a sesizat și el cele două cazuri și a spus că ”toți suntem egali în fața legii”.

Raluca Turcan va fi sancţionată după ce a fost prinsă fără mască într-un loc public

Așadar Lucian Bode a spus că cei doi miniștri vor fi amendați, însă nu a precizat când exact își vor primi sanțiunile cei doi reprezentanți ai Guvernului Cîțu. Termenul legal este de șase luni, a mai precizat ministrul Internelor. „Sunt 2 chestiuni: am spus de fiecare dată și o repet că nu sunt adeptul sancțiunii de dragul sancțiunii. Rolul nostru este în principal de prevenție. Weekend-ul trecut am avut o medie de 103.000 de cetățeni verificați pe zi și 8400 au fost amendați. Deci nu toți au fost amendați, pentru că avem prevenție.

Nimeni nu este mai presus de lege, suntem egali în fața legii, nici doamna Raluca Turcan, nici domnul Vlad Voiculescu. Eu am spus foarte clar: toți suntem egali în fața legii și toți trebuie să răspundem în fața legii. Evident că toți suntem egali în fața legii, și toți trebuie să răspundem în fața legii şi Voiculescu şi Turcan”, a declarat Lucian Bode.

Raluca Turcan va fi sanctionata dupa ce a fost prinsa fara masca într-un loc public
Raluca Turcan va fi sanctionata dupa ce a fost prinsa fara masca într-un loc public

Ce spune Vlad Voiculescu

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a fost surprins fără mască de protecţie chiar pe holurile Parlamentului. Oficialul a stat aproximativ 20 de minute fără masca de protecţie, timp în care a vorbit la telefon şi chiar s-a salutat cu câţiva colegi. Acesta și-a pus masca după 20 de minute, după ce a fost invitat de un coleg de la USR-PLUS într-un birou.

Acesta și-a recunoscut greșeala. ”Eram într-o conferință video mi-am dat jos masca pentru intervenție, pentru a mă face mai bine înțeles și pentru că îmi era sete – pentru a comunica mai clar și pentru a bea apă. Fără să spun că asta justifică greșeala, trebuie spus că am făcut asta fiind singur în încăpere – fără nicio persoană la mai puțin de 10 metri în jurul meu. La un moment dat mi-a fost atrasă atenția și mi-am pus la loc masca. Fără îndoială, am greșit și toate criticile sunt justificate. Regulile trebuie respectate”, a scris Vlad Voiculescu, după ce s-a aflat în presă.

Raluca Turcan a petrecut alături de colegii liberali, fără mască

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, s-a expus și mai mult riscului! Aceasta a fost surprinsă în mijlocul unui grup relativ numeros. Turcan, alături de preşedintele Consiliului Județean Sibiu, Daniela Câmpean și de alți lilberali au participat, sâmbătă, la o acțiune de împădurire în zona montană a orașului Tălmaciu.

Chiar membri PNL au fost cei care au postat pe Facebook fotografii din timpul acțiunii, dar și de la petrecerea de după, când nimeni nu purta mască de protecție, deși se aflau 13 persoane într-o încăpere. Nici când s-a plecat de la acțiunea de plantare de arbori nu s-a purtat mască, deși liberalii s-au îngrămădit în remorca unei mașini de teren.

„Un răspuns clar pentru criticile care mi s-au aduse astăzi, referitoare la acțiunea de împădurire de sâmbătă: Condiția pentru participarea la acțiunea de împădurire a fost ca fiecare participant să facă un test antigen;
De asemenea, la locația din aer liber, situată pe deal, au fost disponibile măști și dezinfectanți. Cea mai apropiată localitate se află la 6 km, unde rata de infectare era de 0,33.

Fotografiile invocate nu au fost reprezentative pentru ansamblul celor aproximativ 5 ore petrecute în aer liber. Măștile au fost purtate, cu puține excepții, de regulă când se făceau fotografii, se servea masa sau când se consumau băuturi răcoritoare;
Rămân o adeptă a măștii de protecție și a vaccinării și cred în continuare, cu tărie, în nevoia respectării măsurilor.
Fotografiile de mai jos întăresc cadrul de înțelegere. Repet, în mare parte a celor 5 ore, masca a fost purtată.
Îmi doresc să rămânem toți prudenți, echilibrați și să trecem cu bine de aceste momente”, a scris Raluca Turcan pe contul său de Facebook.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...