Vlad Voiculescu, la Spitalul din Târgoviște. Ce a vrut ministrul Sănătății să verifice aici

Daniela Alexandru 29.03.2021, 13:59
Vlad Voiculescu, la Spitalul din Târgoviște. Ce a vrut ministrul Sănătății să verifice aici

Cadrele medicale și pacienții din Spitalul Județean de Urgență Târgoviște au primit, duminică seara, în jurul orei 22.00 vizita neașteptată a ministrului sănătății Vlad Voiculescu, dâmbovițean născut la câțiva kilometri de Târgoviște. Acesta spune că a ajuns la Târgoviște pentru a vedea care este situația în spitalul care are și secție de tratament a cazurilor de Covid-19.

Vlad Voiculescu a vizitat Spitalul din Târgoviște, duminică noaptea

Ministrul sănătății Vlad Voiculescu a mers la Unitatea de Primiri Urgențe a spitalului târgoviștean unde a stat de vorbă cu angajații și cu pacienții. Numărul mare de bolnavi camera de gardă din Târgoviște este suprasolicitată, mai ales că spitalele orășenești din apropierea Târgoviștei, precum cel din Pucioasa sau din Găești s-au transformat în spitale suport Covid-19 și nu mai tratează pacienți cu alte afecțiuni.

Ministrul Voiculescu a zăbovit mai bine de o oră în unitatea medicală, unde a vizitat, în plus de Unitatea de Primiri Urgențe, și secția de Terapie Intensivă, unde a stat de vorbă cu medicii, asistentele și cu câțiva pacienți. LA Târgoviște deja nu mai există niciun loc liber la Terapie Intensivă, astfel încât bolnavii diagnosticați cu Sars-Cov2 sunt trimiși în spitalele suport Covid-19 din județ, dat și din județele vecine.

Vlad Voiculescu a vizitat Spitalul din Targoviste, duminica noaptea
Vlad Voiculescu a vizitat Spitalul din Targoviste, duminica noaptea

”Știu că fac eforturi deosebite”

”Am venit să vedem cum sunt îngrijiți pacienții, să vedem, de asemenea, dacă capacitatea poate fi crescută și problema este că peste tot, mai degrabă legată de resursa umană, sunt posturi care încă nu au fost ocupate. Aș vrea să le mulțumesc celor de la Ambulanță, celor de la UPU, tuturor celor din spital, asistenților, infirmierelor, medicilor. Știu că fac eforturi deosebite”, a spus ministrul sănătății.

Spitalul Județean de Urgență Târgoviște se confruntă cu o criză de cadre medicale, așa cum se întâmplă la multe dintre spitalele din România. De aceea, cei care lucrează la Unitatea de Primiri Urgențe spun că sunt extrem de obosiți, iar ceea ce este de îngrijorat este faptul că numărul de bolnavi crește zilnic. ”Zilele acesta a fost horror, un număr de pacienți impresionant de mare, ceea ce ne îngrijorează, un număr de pacienți în stare gravă, impresionant de crescut”, spune Claudiu Dumitrescu, managerul spitalului târgoviștean.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI