Raluca Turcan s-a enervat după ce jurnaliștii au întrebat-o cât costă roșiile și ouăle. ”La televizor m-ați transformat într-un monstru”

Stan Filon, Anca Lupescu 26.08.2021, 15:20
Raluca Turcan s-a enervat după ce jurnaliștii au întrebat-o cât costă roșiile și ouăle. ”La televizor m-ați transformat într-un monstru”

Raluca Turcan este foc și pară pe ziariști! Ministrul Muncii a fost întrebat cât costă 10 ouă și un kilogram de roșii.  Ministrul a spus că nu i se pare normal să fie întrebată așa ceva, însă a oferit un răspuns. În plus, reprezentantul guvernului a spus că jurnaliștii au denaturat spusele sale și a fost prezentată la televizor ca un adevărat monstru.

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, s-a enervat după ce jurnaliștii au întrebat-o cât costă roșiile și ouăle

Jurnaliștii l-au testat și pe Ministrul Muncii, Raluca Turcan, să vadă dacă ea știe cât este salariul minim în România, după ce noul ministru al Finanțelor, Dan Vălceanu, s-a făcut de râs zilele trecute, când a spus că salariul minim este 1600 și ceva de lei, când acesta este, de fapt, 1300 de lei.

Ei bine, cu ministrul Muncii se pare că nu le-a mers, deoarece a știut că un ou se vinde cu sume cuprinse între 60 de bani și un leu, iar roșiile costă până în 5 lei, pe când cartofii se vând cu 1,5 lei. Întrebările nu i-au picat bine deloc însă reprezentantului guvernului.

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, s-a enervat dupa ce jurnalistii au intrebat-o cat costa rosiile si ouale
Ministrul Muncii, Raluca Turcan, s-a enervat dupa ce jurnalistii au intrebat-o cat costa rosiile si ouale

”V-am arătat toată preţuirea mea”

“Vă daţi seama că îl cunosc şi am negociat creşterea salariului minim brut la 2.300 de lei. Putem fi un pic serioşi, vă rog, am nişte lucruri de spus. Să ştiţi că am urmărit transpunerea dialogului meu cu dumneavoastră de ieri şi realmente v-am arătat toată preţuirea mea şi seara, la televizor, m-am regăsit într-un monstru, care este total indiferent de ceea ce se întâmplă în viaţa de zi cu zi.

Eu o să vă răspund, dar e nefiresc ca dumneavoastră să vă comportaţi cu mine, ca om care sunt marcată doar de bună credinţă să schimb lucrurile în bine în ţara asta, în felul în care o faceţi.

Pot să vă calculez şi cât costă 10 ouă, dacă un ou costă între 60 de bani şi un leu. Dar, pe fond, cred că avem cât mai multe lucruri de sistem pe care şi eu, împreună cu dumneavoastră, vrem să le schimbăm. Eu sunt un om care face piaţa şi îmi place să merg în piaţă la Sibiu şi să stau de vorbă cu vânzătorii acolo, e una din micile plăceri. Cred că acum o lună de zile am fost în piaţă la Sibiu şi acolo găsiţi cea mai bună pâine cu cartofi, mai scumpă decât o pâine obişnuită, însă e o pâine bună, vă recomand. Un kilogram de roşii costă până la 5 lei, iar unul de cartofi, 1,5 lei, a precizat ea”, a adăugat Turcan.

Ce face Raluca Turcan atunci când se trezește

Raluca Turcan spune că este supusă la atucuri în fiecare zi și vrea ca acest lucru să înceteze. “România are multe probleme şi dacă eu îmi fac treaba la locul de muncă şi dumneavoastră şi alţii la locul de muncă, eu cred că putem progresa. Nu e totul atât de sumbru şi nu sunt toţi nişte nenorociţi, aşa cum de multe ori încearcă lumea să spună.

Vreau să încercăm să încheiem o serie de atacuri la care sunt supusă zilnic, nu ştiu exact cu ce motivaţii, poate o să aflăm vreodată. Sau care e sursa acestor atacuri. Vreau să ştiţi că dimineaţa, când mă trezesc, primele documente pe care le citesc sunt evoluţia locurilor de muncă, evoluţia preţurilor, situaţia economică, pe cifre, pe care o are România, pentru că în felul acesta ştiu exact cum să-mi calibrez activitatea de ministru al Muncii. Nu este nicio ruşine să fii informat şi să ştii exact cu ce se confruntă nu unii care atacă şi comentează, ci omul de rând”, a mai spus Turcan.

Urmăriți Impact.ro și pe