Raluca Turcan pleacă de la Ministerul Muncii? Motivul pentru care ministrul şi-ar putea pierde funcţia

Nicu Stan 19.08.2021, 17:04
Raluca Turcan pleacă de la Ministerul Muncii? Motivul pentru care ministrul şi-ar putea pierde funcţia

Raluca Turcan ar putea fi schimbată din funcția de ministru al Muncii dacă Florin Cîțu va câștiga șefia PNL, în urma alegerilor care vor avea loc luna viitoare. De asemenea, Raluca Turcan va rămâne și fără funcția politică de prim vicepreședinte al partidului liberal.

Raluca Turcan va rămâne pe drumuri în cazul în care Florin Cîțu va câștiga șefia PNL

Raluca Turcan ar putea pleaca de la Ministerul Muncii, precum și din funcția de prim vice președinte al PNL, dacă Florin Cîțu va deveni președintele al partidului, în urma alegerilor care vor avea loc în luna septembrie a acestui an.

Surse politice susțin că cei patru prim-viepreședinți ai Partidului Național Liberal ar urma să fie Rareș Bogdan, Iulian Dumitrescu, Gheorghe Flutur și Lucian Bode, în cazul în care premierul Florin Cîțu va câștiga alegerile pentru șefia partidului, scrie realitatea.net.

Florin Citu ar elibera-o din toate functiile pe Raluca Turcan
Florin Citu ar elibera-o din toate functiile pe Raluca Turcan

Câte persoane compun conducerea PNL

Conducerea Partidului Național Liberal numără 4 prim-vicepreşedinţi şi 16 vicepreşedinţi, 8 coordonatori ai comisiilor de specialitate şi 8 vicepresedinti pe regiunile de dezvoltare.

Pe de altă parte, Dan Vîlceanu, care a preluat astăzi ministerul Finanțelor, economist de profesie dar și apropiat al premierului Florin Cîțu, a făcut primele gafe, chiar în ziua oficială a instalării sale în minister. Printre altele, Dan Vîlceanu a spus că inflația de 5% anunțată de INS, nu ar fi la această valoare, aceasta fiind doar o estimare a BNR.

Dan Vîlceanu contrazice rata inflației anunțată de INS

”Inflația nu este la nivel record și nici nu e 5%, 5% e o estimare a Băncii Naționale. Din punctul meu de vedere, lucrul acesta trebuie discutat în primul rând cu titularul problemei, care este Banca Națională.

Pe de altă parte, Guvernul României nu a mai luat măsuri care să genereze inflație anul acesta, și aici dați-mi voie să vă aduc aminte faptul că nu am majorat venituri ale angajaților și toate măsurile luate au fost în direcția reducerii inflației, nicidecum a creșterii, dar să știți că nu există o creștere economică, în lume nu s-a inventat, fără să aibă și un puseu inflaționist”, a spus Dan Vâlceanu.

Firma familiei Vîlceanu, abonată la contracte cu statul

În plus, acesta a vrut să clarifice problema în care părinții săi dețin o firmă care este abonată la contracte cu statul.

”Aş vrea să clarificăm lucrurile astea chiar de astăzi pentru că este foarte important să ştie lumea care este adevărul, ce este ştire falsă şi ce este adevărat. Da, există o companie la care faceţi referire, care este o companie a părinţilor mei, înfiinţată în 1997 când eu aveam 18 ani, deci această chestiune că aş folosi părinţii paravan pentru afaceri nu se justifică.

La 18 ani trebuie să fii mai mult decât precoce să îţi foloseşti părinţii paravan pentru afaceri. În politică acuzaţiile se fac şi fără fundament de multe ori.

Contractele au fost câștigate doar prin licitații publice Nu există niciun fel de problemă din punctul ăsta de vedere, iar în ceea ce priveşte contractele declarate, toate, dar absolut toate şi niciodată altfel, nici măcar la companiile la care am fost eu acţionar, acele contracte nu au fost câştigate decât prin licitaţie publică. Niciodată un alt mijloc de atribuire a unui contract public”, a declarat joi, noul ministru al Finanţelor.

Urmăriți Impact.ro și pe