Rafael Nadal câştigă Australian Open 2022. Recordul stabilit de spaniol

Iancu Andreea, Ana Ionescu 30.01.2022, 16:36
Rafael Nadal câştigă Australian Open 2022. Recordul stabilit de spaniol

Pe Arena Rod Laver din Australia curg lacrimi de fericire, după ce legendarul Rafael Nadal câștigă un nou trofeu la un turneu de Grand Slam, la Australian Open 2022, stabilind totodată un record uluitor. Deși a fost condus în primele meciuri, spaniolul, în vârstă de 35 de ani, a întors seturile în avantajul său, obținând o victorie în fața mult mai tânărului Daniil Medvedev, numărul 2 mondial în clasamentul WTA.

Rafael Nadal, nou record la Australian Open 2022. Tenismenul câștigă trofeul competiției

Rafael Nadal și adversarul său au rezistat timp de mai bine de cinci ore pe Rod Laver Arena, într-un meci incredibil de tensionat și emoționant. Cei doi tenismeni au dus o bătălie cumplit, pe care însă spaniolul Rafael Nadal o câștigă cu mult efort, la Australian Open 2022. Finala la simplu a început într-un ritm ce părea să îl avantajeze pe rus, însă totul a căpătat o turnură incredibilă, Rafael Nadal reușind să stabilească un nou record în cariera sa. Meciul disputat între Nadal și Medvedev s-a încheiat cu scorul câștigat cu 2-6, 6-7(5), 6-4, 6-4, 7-5.

Sportivul spaniol a devenit pentru a 21-a oară câștigătorul unui titlu de Grand Slam, un record all-time. Cu atât mai mult cu cât în ultimele luni, Rafael a fost supus unei intervenții chirurgicale, a fost infectat cu coronavirus chiar înainte de a participa la Australian Open 2022 și chiar organizatorii s-au temut că nu îl vor putea avea în competiție pe starul tenisului spaniol.

Rafael Nadal câștigă Australian Open 2022
Nadal obține al 21-lea titlu de Grand Slam din carieră

Atmosferă incendiară pe Rod Laver Arena. Meciul spectaculos jucat de Nadal

Până astăzi, Rafael Nadal se afla la egalitate cu Roger Federer și Novak Djokovic, cu câte 20 de trofee de Grand Slam. Însă succesul obținut astăzi, pentru a doua oară în carieră la Australian Open, după reușita din 2009, se adaugă la palmaresul sportivului.

Meciul a durat cinci ore și 26 de minute, iar în primele zeci de minute Daniil Medvedev a condus cu 2-0 la seturi. Legendarul Nadal a fost pus la grea încercare de către adversarul său, Daniil Medvedev, care a reușit să pareze multe dintre loviturile sale. Totuși, revenirea spectaculoasă a spaniolului a fost uluitoare.

Primele declarații ale sportivilor

„Ești un campion incredibil! Rivalitatea noastră probabil că nu este încă la final. Felicitări ție și echipei tale!”, a menționat Medvedev în timpul discursului său de pe Rod Laver Arena.

„Daniil, cu siguranță vei câștiga cel puțin două astfel de trofee la un moment dat, în cariera ta. Pentru mine e uimitor. În urmă cu o lună și jumătate nu credeam că o să reușesc să joc. Acum sunt în fața voastră cu trofeul. Am primit tot sprijinul vostru. Vă mulțumesc pentru că mă iubiți și pentru că mă susțineți. Fără niciun dubiu, a fost cel mai emoționant moment din cariera mea. Aș fi spus că mă retrag de la astfel de turnee, dar acum mi-ați dat atâta energie încât aș spune că acesta nu va fi ultima mea prezență la un turneu de Grand Slam”, a afirmat Rafael Nadal la ridicarea trofeului.

Rafael Nadal câștigă Australian Open 2022
Daniil Medvedev, adversarul din finală al lui Rafael Nadal

Reacția lui Cristian Tudor Popescu, după reușita lui Rafael Nadal

„Nadal – GHOAT! Nadal este Inima Tenisului din toate timpurile! Cu ochii adâncindu-i-se în orbite și oasele scoase prin obraji de efortul suprauman, Rafael l-a învins, după 5 ore de încleștare de nedescris, pe jucătorul numărul 1 al lumii în acest moment, Daniil Medvedev! Am trăit una dintre cele mai mari bucurii ale vieții mele în tenis, umbrită de agresivitatea mitocană a publicului împotriva lui Daniil, asta afectându-l și pe Nadal… Rod Laver îi face poză cu telefonul lui Rafael Nadal, GHOAT, Greatest Heart Of All Time!”, a scris jurnalistul Cristian Tudor Popescu, pe Facebook.

Este clar, întreaga lume este mișcată de tenacitatea și determinarea cu care Rafael Nadal a reușit să întoarcă meciul în avantajul său și să câștige trofeul record din cariera sa.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...