Victorie pentru Rafael Nadal: Spaniolul este în finala Australian Open. Cu cine va juca pentru trofeu Video

Cătălina Burghelea 28.01.2022, 09:52
Victorie pentru Rafael Nadal: Spaniolul este în finala Australian Open. Cu cine va juca pentru trofeu Video

Jucătorul de tenis spaniol Rafael Nadal, numărul 5 mondial, s-a calificat, vineri, la Melbourne, pentru a şasea oară în finala turneului Australian Open. Sportivul l-a învins în penultimul act pe italianul Matteo Berrettini (7 ATP), cu 6-3, 6-2, 3-6, 6-3. Rafa este pe cale să devină primul jucător care îşi trece în palmares 21 de titluri de Mare Şlem la simplu, un record, de altfel.

Rafael Nadal s-a calificat în finala Australian Open

Tenismanul iberic a demonstrat că poate juca în orice condiții meteo. Dacă partida cu Denis Shapovalov (nr. 14 ATP) s-a desfășurat pe o vreme caniculară, meciul de astăzi a avut loc pe o ploaie torențială. Acoperișul Arenei Rod Laver a fost tras, pentru că afară ploua cu găleata. În cele din urmă, Nadal l-a învins pe italianul Matteo Berrettini, după aproape trei ore (2 h 55 min).

„Primele două seturi au fost unele dintre cele mai bune pe care le-am jucat de mult timp”, a spus Nadal, care a câștigat singurul său titlu de la Melbourne în 2009.

Cu cine va juca pentru marele trofeu

Nadal se va duela în finală cu cel care câștigă meciul din această seară, dintre Stefanos Tsitsipas și Daniil Medvedev, când va avea șansa de a câștiga al 21-lea titlu de Grand Slam. Finala masculină de la Australian Open 2022 este programată duminică (30 ianuarie), de la ora 10:30.

„Pentru mine, totul este despre Australian Open mai mult decât orice altceva. Este un eveniment uimitor pentru că, așa cum am spus acum câteva zile, am fost puțin norocos în cariera mea din cauza unor accidentări. Am fost norocos să câștig o dată în 2009, dar nu m-am gândit niciodată la o altă șansă în 2022. Doar mă bucur de victoria de azi și după aceea încerc tot ce pot”, a declarat sportivul după meci.

Spaniolul nu s-a făcut de râs în fața noii generații de jucători

În absența lui Roger Federer, care este accidentat, și a lui Novak Djokovic, trimis acasă din cauza refuzului de a se vaccina, Rafa a făcut senzație în fața noii generații. Ceva emoții a îndurat Nadal în sferturile de finală, când, pe fondul unor probleme stomacale, a avut nevoie de un set decisiv pentru a trece de canadianul Dennis Shapovalov (14 ATP).

„Mă simt din nou viu, mă simt din nou competitiv și mă bucur de asta! Oamenii care mi-au fost alături știu prin ce am trecut și cât de greu a fost să revin la acest nivel. Tocmai de asta mă bucur de tenis!”, a precizat Rafa.

Am putea asista la un nou record în tenis

La acest turneu Australian Open 2022, tenismanul spaniol i-a mai învins pe Marcos Giron (scor 6-1, 6-4, 6-2), Yannick Hanfmann (scor 6-2, 6-3, 6-4), Karen Khachanov (6-3, 6-2, 3-6, 6-1) și Adrian Mannarino, 7-6 (14), 6-2, 6-2.

Dacă Rafael Nadal se va impune, duminică, împotriva lui Tsitsipas sau a lui Medvedev, ar câștiga al 21-lea trofeu de Grand Slam din carieră. Astfel, ibericul i-ar depăși pe rivalii istorici, Federer și Djokovic, care au câte 20 de titluri majore.

Urmăriți Impact.ro și pe
Cătălina Burghelea
Este redactor Playtech. Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării și a masterului în Marketing Online din cadrul ASE, Catalina Burghelea s-a alaturat echipei de stiri de...