Rafael Nadal, acuzat că și-a înscenat accidentarea la Wimbledon 2022. Un fost jucător face acuzații grave

Stan Filon 07.07.2022, 15:39
Rafael Nadal, acuzat că și-a înscenat accidentarea la Wimbledon 2022. Un fost jucător face acuzații grave

Rafael Nadal s-a calificat în semifinale la Wimbledon după victoria în fața lui Taylor Fritz (24 de ani, 14 ATP), scor de 3-6, 7-5, 3-6, 7-5, 7-6 (10-4). Victoria a fost însă umbrită de o durere acută de abdomen, despre care sportivul a vorbit la conferința de presă. Mai mult, spaniolul a spus că ar putea chiar să se retragă din turneu, din cauza durerilor. Ei bine, declarațiile l-au lăsat rece pe un alt jucător de tenis, care a lăsat să se înțeleagă că accidentarea lui Nadal ar fi una simulată.

Rafael Nadal, acuzat că și-a înscenat accidentarea la Wimbledon 2022

Acuzații grave la adresa lui Rafael Nadal, după ce acesta a spus că a avut parte de dureri de abdomen în timpul partidei câștigate în fața lui Taylor Fritz. Spaniolul s-a calificat în semifinale, dar a spus că ia în calcul retragerea de la turneu, dacă echipa sa medicală va decide că trebuie să o facă, pentru a nu agrava situația. Un fost jucător nu pare să îl creadă pe spaniol. Tenismenul care pare să creadă că accidentarea lui Rafael Nadal este simulată este chiar Fabio Fognini. Fostul jucător italian lasă să se înțeleagă faptul că Nadal nu ar fi putut să joace 4 ore și 20 de minute cu acea durere.

„Dragilor, nu mai credeți tot ce citiți, vă rog!” a scris Fabio Fognini pe Instagram, lăsând de înțeles că nu crede că deficiențele fizice acuzate de Nadal ar fi fost fondate.

Rafael Nadal, acuzat ca si-a inscenat accidentarea la Wimbledon 2022
Rafael Nadal, acuzat de Fabio Fognini (foto) ca si-a inscenat accidentarea la Wimbledon 2022

„Este ceva în neregulă cu abdomenul”

Bandajat în zona abdominală, Rafael Nadal a cerut un time-out medical în timpul setului secund, în care a primit analgezice din partea medicului. Decizia s-a dovedit a fi una inspirată. Dublul campion de Grand Slam a rămas astfel în cărți și chiar a câștigat partida.

„Corpul meu e bine, dar este ceva în neregulă cu abdomenul. De la 3-1 în primul set, de fiecare dată când serveam aveam un junghi acolo. Am crezut că nu voi putea termina partida. E adevărat că tatăl și sora mea mi-au tot cerut să abandonez. Dar energia publicului m-a ajutat, așa că vă mulțumesc. Nu știu dacă voi participa în semifinale, am nevoie să mă informez, să îmi fac niște teste și trebuie să ascult de cei care se pricep. Este o decizie de jucător, dar și una de echipă. Când nu am o anumită problemă, dau de alta. Sunt îngrijorat pentru că știu ce dureri am avut și prin ce am trecut”, a declarat Nadal, conform Marca.

Dacă ar câștiga Wimbledon 2022, Rafael Nadal și-ar adăuga în palmares cel de-al 23-lea turneu de Grand Slem al carierei. Ibericul s-ar distanța și mai mult de rivalii Roger Federer (40 de ani, locul 97) și Novak Djokovic (35 de ani, locul 3 ATP), ambii au câte 20 de titluri câștigate.

Urmăriți Impact.ro și pe