Raed Arafat, prima reacție după ce imaginile din noaptea Colectiv au ieșit la iveală. Ce spune despre intervenția haotică a pompierilor

Diana Radu 24.10.2019, 12:37
Raed Arafat, prima reacție după ce imaginile din noaptea Colectiv au ieșit la iveală. Ce spune despre intervenția haotică a pompierilor

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), a reacționat după apariția filmării secrete de la Colectiv, care a fost făcută publică în dimineața zilei de 24 octombrie. Secretarul de stat, Raed Arafat, a scris pe pagina sa de Facebok că nu știa nimic despre acest filmuleț.

Cum a reacționat Raed Arafat după ce a fost făcută publică filmarea ascunsă de la Colectiv

După publicarea filmării de 20 de minute și 40 de secunde care surprinde exact modul în care pompierii au acordat primul ajutor victimelor de la Colectiv, Raed Arafat iese la declarații. Acesta susține că jurnaliștii de la Libertatea, care au intrat în posesia filmării și care au făcut-o publică, nu fac altceva decât să „denigreze persoanele implicate în tragedie”.

Ce a scris Raed Arafat pe pagina sa de Facebook dupa aparitia filmarii tinuta secreta pana acum
Ce a scris Raed Arafat pe pagina sa de Facebook dupa aparitia filmarii tinuta secreta pana acum

„Cei de la Libertatea, jurnaliştii domnului Tolontan, nu se lasă să denigreze în continuare, folosind persoanele implicate în tragedia de la Colectiv. După titlul care l-am comentat ieri, apare acum un nou titlu cu explicaţii suplimentare ale domnului Iancu în care jurnalista Nistoroiu scrie că eu mint. Deci acum înţeleg că dânsul a venit la mine în birou fără să ştiu, la invitaţia delegaţiei fără ca eu să fiu de acord sau înştiinţat, şi a stat la masa cu mine dar fără să vorbim deloc.

Vizită, iniţiată de fostul ambasador al Belgiei, împreună cu un grup din Belgia specializat pe prevenirea incendiilor şi ajutorarea persoanelor care au suferit arsuri, avea ca scop canalizarea eforturilor spre unele proiecte pozitive care să ducă la prevenirea incendiilor şi la preluarea unor modele pozitive din Belgia.

Domnul Iancu era invitat în calitate de preşedinte al Asociaţiei Colectiv, iar eu personal am fost informat din timp despre membri delegaţiei şi scopul discuţiilor, prezenţa domnului Iancu fiind foarte importantă din prisma necesitaţii implicării Asociaţiei Colectiv în implementarea proiectelor respective. Am dat mâna şi s-a discutat civilizat şi foarte constructiv iar nimeni nu l-a împiedicat pe domul Iancu să pună orice întrebare şi să poartă oricare discuţie”, a scris Raed Arafat pe pagina sa de Facebook.

Despre acuzația care li se aduce pompierilor că nu au acordat așa cum ar fi trebuit primul ajutor, Arafat, spune că: „La o catastrofă lucrurile nu pot fi perfecte niciodată”

Nu ştiu ce greşeli am comis în prima noapte. Ca oricare intervenţie la o catastrofă, lucrurile nu pot fi perfecte niciodată, însă dacă este să vorbim de greşeli trebuie să înţeleg despre ce greşeli vorbeşte dansul şi sper să nu fie vorba de cele menţionate în raportul corpului de control al PM pentru că la acuzaţiile din raportul respectiv am răspuns printr-un raport amplu care se găseşte pe site-ul DSU. La a-doua întrebare răspunsul este simplu.. NICIUN ROL! Mai degrabă împreună cu colegii de la DSU şi cu secretarul de stat de la Ministerul Sănătăţii, am stat zi şi nopate la mine în birou ca să organizăm transferurile nnu să le întârziem.

La ce spun este martor şi domnul Vlad Voiculescu care a stat cu noi în calitate de voluntar şi a văzut cu ochii lui câteva zile ce şi cum s-a muncit. La a-treia întrebare, nu ştiu de unde vine domnul Iancu cu ideea că noi am aliniat ambulantele pentru poze. Ambulantele erau aliniate în semicerc de ofiţerul de evacuare ca să fie uşoară încărcarea lor şi plecarea cu pacienţii ” a mai scris Raed Arafat, pe Facebook.

Urmăriți Impact.ro și pe