Raed Arafat, previziune sumbră pentru români. Ce urmează să se întâmple în țară. „Nu s-a mai petrecut asta până acum”

Andrei Cezar 18.07.2020, 08:13
Raed Arafat, previziune sumbră pentru români. Ce urmează să se întâmple în țară. „Nu s-a mai petrecut asta până acum”

Raed Arafat a declarat vineri că în secțiile de terapie intensivă pentru bolnavii de COVID-19 din București nu mai exista niciun loc liber. Secretarul de stat în MAI trage un semnal de alarmă și spune că numărul de cazuri noi ar putea ajunge, sâmbătă, la 900.

Raed Arafat, previziune sumbră pentru români

Institutul Matei Balș, Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș”, Institutul „Marius Nasta” și spitalul militar de campanie de la „Ana Aslan” nu mai au locuri libere la secțiile de terapie instesivă pentru bolnavii de SARS-CoV-2.

Situația este cu atât mai gravă cu cât în România s-a înregistrat ieri un nou record negativ în ceea ce privește numărul de îmbolnăviri, ajungând la 799 de noi cazuri în 24 de ore.

Potrivit bilanțului, de vineri de la ora 13:00 erau 273 de cazuri la ATI, dar între timp au crescut la peste 280, potrivit Digi 24.

În aceste condiții, evenuale noi cazuri de COVID apărute în București care ar avea nevoie de terapie intensivă vor trebui transportate către alte localități unde sunt locuri libere la ATI, dar și Ploieștiul este aproape plin, a spus Raed Arafat, declarându-se „îngrijorat”.

Dacă nu mai sunt paturi  la secțiile de terapie intensivă, atunci o soluție ar fi să se amenajeze locuri fizice în spitale, spații în care să fie aduse ventilatoare și apratura necesară.

„Dacă fizic n-au spațiu, avem a patra și ultima unitate mobilă de terapie intensivă de rezervă, este la București și putem să o instalăm lângă un spital. Asta înseamnă 12 paturi suplimentare de ATI, dar pentru asta trebuie alocat personal și tot”, a spus Raed Arafat la Digi 24.

Raed Arafat, previziune sumbră pentru români. Ce urmează să se întâmple în țară.
Raed Arafat, previziune sumbră pentru români. Ce urmează să se întâmple în țară. „Nu s-a mai petrecut asta până acum”

Numărul cazurilor crește alarmant de mult

Șeful DSU a afirmat că numărul de cazuri grave sunt tot mai multe, iar pentru ziua de sâmbătă a avansat o ipoteză șocantă: ne apropiem de 900 de cazuri în ultimele 24 de ore.

„Semnalul este că sunt tot mai multe cazuri grave. La acest moment, analiza de la ora 18 ne arată ca avem un nou record de cazuri şi mâine (astăzi – n.r.) vom avea din nou o cifră record. În ultimele 24 de ore, între ora 18 şi 18 s-au raportat 866 de cazuri. Mâine (astăzi – n.r.) vom avea peste 850 de cazuri şi ne ducem către 900”, a mai declarat Arafat.

Urmăriți Impact.ro și pe