Raed Arafat, dat în judecată după ce a băgat o comună întreagă în carantină. Câți bani îi cer localnicii

Sursă Foto: INQUAM/George Călin

Raed Arafat a fost dat în judecată de către oamenii din comuna Gornet. Totul pentru că a luat decizia de a băga comuna în caranintă din cauza numărului de cazuri depistate cu noul tip de virus. Cum stau acum lucrurile?

Raed Arafat a fost dat în judecată

Mai mulți oameni din comuna prahoveană Gornet au dat în judecată ordinul lui Raed Arafat de a băga comuna în carantină. Potrivit informațiilor de pe adevarul,ro, aceștia au cerut daune de jumătate de milion de euro de la Departamentul pentru Situații de Urgență, iar de astfel, vor ca ordinul semnat de Raed Arafat  să fie anulat. În întâmpinarea adresată Curții de Apel București, s-a precizat clar că localnicii așteaptă inclusiv scuze din partea celor care au emis ordinul de carantinare.

Așadar, acțiunea în care se cere anularea deciziei de carantinare a comunei Gornet, a fost trimisă la Curtea de Apel București de către avocatul Dumitru Bogdan, desemnat de către primărie să reprezinte în instanță interesele locale. Amintim că decizia de carantinare zonală a comunei Gornet a fost luată miercuri, pe data de 22 iulie, de către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Prahova. Dar hotărârea finală a aparținut însă autorităților centrale.

Raed Arafat, dat în judecată după ce a băgat o comună întreagă în carantină. Câți bani îi cer localnicii

Sursă Foto: Pro TV

De ce s-a luat această decizie?

Decizia a fost luată după ce în ultimele două săptămâni, 15 localnici din cei 2300, cât are comuna Gornet, au fost testați pozitiv cu noul tip de virus. Totodată, 8 din cei 15 cetățeni, au primit rezultate negative la testul pentru virus. Potrivit legii care a intrat în vigoare la începutul acestei săptămâni, cifrele din Gornet au arătat că mai mult de trei oameni la mia de locuitori sunt infectați, iar astfel se impune decizia de carantinare zonală.

De astfel, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă judecătoria Vălenii de Munte au deschis o acțiune penală pe numele unui localnic din Gornet. Acesta era declarat pozitiv cu noul tip de virus și se afla pe lista Direcției de Sănătate Publică Prahova. Așadar, avea obligația să rămână la domiciliu, în izolare, dar un echipaj de poliție l-a găsit pe stradă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI