Care este județul cu cele mai multe cazuri Covid în ultimele 24 de ore. Este aproape un focar

Andrei Cezar / 23.07.2020, 15:53
Care este județul cu cele mai multe cazuri Covid în ultimele 24 de ore. Este aproape un focar

Îngrijorare în urma datelor furnizate de Grupul de Comunicare Straegică. În ultimele 24 de ore, în România, s-a înregistrat un nou record al numărului de îmbolnăviri. 1.112 cazuri noi de COVID-19 au fost depistate în urma efectuării a 20.085 teste. Cel mai multe infectări noi au fost în județele Brașov, Argeș și în municipiul București. Potrivit primului ministru, va trebui făcută o diferențiere între persoanele retestate și cele care au contactat pentru prima dată virusul.

Care este județul cu cele mai multe cazuri Covid în ultimele 24 de ore

Cele mai multe infectări au fost înregistrate în județul Brașov – 113, fiind urmat de Argeș – 106 infectări noi și de municipiul București cu 101 cazuri noi.

Cu câteva zile în urmă, într-o videoconferință susținută alături de prefecți, premierul Ludovic Orban a vorbit despre posibilitatea ca un județ sau o zonă să intre în carantină. Prim-ministrul a menționat că în momentul de față nu poate fi vorba de luarea unei astfel de măsuri, chiar dacă sunt câteva localități în județele menționate în care numărul de cazuri este ridicat.

Nu suntem în situaţia de a carantina un judeţ, niciun judeţ. La ora actuală există un număr de localităţi care sunt sub urmărire, sub supraveghere. Încă nu este demarată procedura pentru carantinarea niciunei comunităţi, dar sunt un număr… În Argeş, de exemplu, sunt 3 localităţi care sunt sub evaluare şi, în cazul care continuă răspândirea virusului, se poate dispune suspendarea. În Braşov sunt 3 sau 4 localităţi. S-a făcut o evaluare pe localităţi. Deocamdată nu s-a luat nicio astfel de măsură, dar dacă va fi necesar, nu vom ezita să luăm astfel de decizii. Deciziile se iau, evident, la propunerea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, cu avizul INSP, DSP, prin ordinul comandantului”, a spus Ludovic Orban, potrivit Agerpres.

Premierul a mai spus că odată cu intrarea în vigoare a legii carantinei și izolării autoritățile pot institui ”carantina zonală pentru comunităţi locale sau pentru zone, în cazul în care este o răspândire a virusului semnificativă, care nu este în focare”.

Care este județul cu cele mai multe cazuri Covid în ultimele 24 de ore. Este aproape un focar
Care este județul cu cele mai multe cazuri Covid în ultimele 24 de ore. Este aproape un focar

Persoanele retestate, incluse în aceleași statistici

Marți, Ludovic Orban a declarat că toate cazurile de pacienți cu SARS-CoV-2 retestați vor tebui raportate separat, față de cele noi.

„(…) Adică menţionarea în mod distinct a cazurilor de persoane care sunt diagnosticate prima oară pozitiv şi prezentarea separată a persoanelor care sunt retestate. Bineînţeles, cu diagnosticul pe care îl au, fie pozitiv, fie negativ. Vorbim de schimbarea sistemului de raportare”, a spus Orban, citat de Ziarul Financiar.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI