Raed Arafat a câștigat lupta împotriva postului România TV. Trebuie să-i achite suma de 5000 de euro daune morale

Beatrice Dumitru 02.12.2021, 20:13
Raed Arafat a câștigat lupta împotriva postului România TV. Trebuie să-i achite suma de 5000 de euro daune morale

Raed Arafat, șeful Departamentului Situații de Urgență, este în centrul atenției de când a izbucnit epidemia de coronavirus. Declarațiile și deciziile sale au fost de multe ori contestate și atacate. La rândul său, Raed Arafat s-a apărat și chiar a apelat la instanță pentru a-și apăra cauza, câștigând o primă rundă din procesul intentat postului România TV.

Raed Arafat, mesaj după ce a câștigat procesul cu România TV

Raed Arafat a dat în judecată postul România TV în noiembrie 2020, conform portalului de instanță. Acesta a reclamat postul la Tribunalul București pentru atac la persoană, care i-ar fi prejudiciat imaginea, motiv pentru care a cerut 500.000 de lei daune morale.

Secretarul de Stat a anunțat pe pagina de Facebook că a câștigat procesul cu postul România TV și trebuie să primească suma de 5.000 de euro daune morale și 100 de lei taxă de timbru. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu recurs. Raed Arafat spune că atacurile la persoană nu trebuie să fie tolerate, indiferent de forma acestora.

Raed Arafat a câștigat lupta împotriva postului România TV. Trebuie să-i achite suma de 5000 de euro daune morale
Raed Arafat a câștigat procesul cu România TV.

Atacurile la persoana nu trebuie să fie tolerate, indiferent de forma acestora, mai ales când îmbracă forma unei campanii de denigrare și defăimare continua și fără precedent, încercând să dărâme imaginea și numele unei persoane în mentalul publicului, transformând-o într-o persoană “malefică” bazându-se pe informații și povești false, special create, sau deformate, și intens promovate.
Câștigul meu de astăzi împotriva România Tv, la prima instanță, este doar un prim pas și un puternic semnal că astfel de abordări nu mai pot fi tolerate într-o societate civilizată,” este mesajul transmis de Raed Arafat pe pagina de Facebook. 

România TV, amendă de la CNA după reclamația lui Raed Arafat

Raed Arafat nu se află la pima dispută cu România TV. Acesta a reclamat de mai multe ori postul la CNA, cel mai recent episod înregistrându-se în urmă cu o lună. Șeful DSU i-a acuzat pe cei la postul de televiziune că au prezentat declaraţii ale sale scoase din context. Și de această a avut câștig de cauză, iar CNA a amendat România TV cu 5.000 de lei.

În cadrul emisiunii prezentate de jurnalistul Victor Ciutacu, „Punctul Culminant”, se aduc în atenţia opiniei publice pasaje scoase din context, înregistrări cu mine din alte televiziuni din anul 2020, în ideea de a inocula cetăţenilor că boala Covid-19 este o răceală simplă, fără complicaţii”, după cum a reclamat şeful DSU la CNA.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...