Cum se înțeleg, de fapt, Alexandru Rafila și Raed Arafat. Iată ce relație au cei doi

Nicu Stan 29.11.2021, 11:06
Cum se înțeleg, de fapt, Alexandru Rafila și Raed Arafat. Iată ce relație au cei doi

S-a aflat cum se înțeleg, de fapt, Alexandru Rafila și Raed Arafat. Ce relație au cei doi după ce actualul ministru a spus că șeful DSU s-a întins cu deciziile și supra ministerului Sănătății. Astfel, Alexandru Rafila a făcut lumină și a spus tot adevărul.

Cum se înțelege Alexandru Rafila cu Raed Arafat. Ministrul Sănătății: ”Nu este neapărat o răutate”

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a spus că se înţelege instituţional cu Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă. De asemenea, Alexandru Rafila a mai spus că încearcă să își vadă fiecare de treaba lui.

“Mă înţeleg instituţional, dacă vreţi. Încercăm să ne vedem fiecare de treaba lui şi aşa cum am mai spus Ministerul Sănătăţii trebuie să aibă poziţia de responsabilitate pe care o regăsim inclusiv în hotărârea de funcţionare a Guvernului României şi cred că toată lumea îşi dă seama că este o problemă care ţine de sectorul sanitar”, a declarat ministrul Sănătăţii.

Alexandru Rafila l-a avertizat pe Raed Arafat sa nu se mai bage in treburile ministerului Sanatatii
Alexandru Rafila l-a avertizat pe Raed Arafat sa nu se mai bage in treburile ministerului Sanatatii

Ce i-a imputat Alexandru Rafla lui Raed Arafat

Toată lumea a crezut că cei doi sunt la cuțite după ce Alexandru Rafila a spus că Raed Arafat s-a întins şi peste Ministerul Sănătăţii cu deciziile, însă se pare că nu este așa.

“Nu este neapărat o răutate, este vorba de modul în care a fost gestionat Ministerul Sănătăţii şi faptul că preocuparea din Ministerul Sănătăţii în ultimul an în ceea ce priveşte managementul acestei pandemii a fost extrem de slabă, au fost interese pentru cu totul şi cu totul alte zone decât managementul acestei pandemii şi lucrul ăsta s-a văzut în săptămânile trecute când am ajuns să avem 500 de morţi pe zi”, a declarat Alexandru Rafila.

Alexandru Rafila, despre noua tulpină a coronavirusului

Pe de altă parte, ministrul Sănătății a spus că se ştiu foarte puţine date despre tulpina nouă, descoperită în Africa de Sud, iar țara noastră ar putea emite recomandări cetăţenilor să nu călătorească în aceste zone.

Alexandru Rafila a mai spus că omenirea ar putea avea noroc ca tulpina nouă, Omicron, deşi cu o transmisibilitate ridicată, să nu dea forme grave de boală.

Va avea omenirea noroc?

”Până în momentul de faţă, criteriul care a determinat includerea în această categorie de îngrijorare se pare că este legat de transmisibilitate. (…) Se transmite mai uşor, dar poate dă forme de boală mai uşoare. Nu ştim încă. Ar fi extraordinar. Atunci impactul pe sistemele de sănătate e mai mic. Se întâmplă câteodată să ai şi noroc. Nu ştiu dacă o să avem noroc sau o să avem ghinion”, a spus Alexandru Rafila.

Ministrul Alexandru Rafila este de părere că această nouă tulpină a covid-19  va apărea şi în România, după ce primul caz din Europa a apărut deja, respectiv în Belgia.

Urmăriți Impact.ro și pe