EXCLUSIV

Radu Ștefan Bănică, despre ce îi datorează celebrului său tată. Tânărul a recunoscut: „Aşchia nu sare departe de trunchi” EXCLUSIV

Alexandru Catalan 17.06.2022, 19:22
Radu Ștefan Bănică, despre ce îi datorează celebrului său tată. Tânărul a recunoscut: „Aşchia nu sare departe de trunchi” EXCLUSIV

Radu Ștefan Bănică, primul născut al celebrului său tată, Ștefan Bănică jr., admite că nu e simplu să trăiești în familia unei vedete. Însă se mândrește deja cu realizările sale, după primii 20 de ani din viață. El a vorbit cu impact.ro despre proiectele sale profesionale, imediate , atât în teatru, cât și în lumea afacerilor.

„Sper că am la fel de mult talent ca și tata. Muncesc în primul rând pentru mine să demonstrez ce pot face și cu siguranță, ce am făcut până acum o să demonstreze că așchia nu sare departe de trunchi”, a început el seria confesiunilor pe tema paralelei dintre tată și fiu, aproape inevitabilă atunci când vine vorba despre familia Bănică.

Așa că am dorit să aflăm de la tânărul urmaș în ce măsură el consideră că a moștenit talentul actoricesc. Mai degrabă din partea bunicului, eventual, decât a părintelui său, fiindcă atât Ștefan Bănică, cât și Ștefan Bănică jr au făcut furori în lumea teatrului și a televiziunii: „Am și eu ceva de la ei, dar eu zic că e de la mine, în primul rând. Talentul cred că vine mai degrabă din interior!”.

El ne-a vorbit și despre faptul că atunci când a dat examen la Universitatea de Artă Teatrală și Cinematografică nu s-a pregătit cu tatăl său, ci cu o bună prietenă a acestuia, Delia Nartea.

„A contat, mai spun eu, și faptul că am muncit mult ca să ajung aici. Cât despre comentariile comisiei, ei nu am cunoștință de nimic de genul acesta. Dacă au spus ceva atunci, atunci știu doar ei”, a adăugat același Radu Ștefan Bănică.

Tânărul care pare să fi împrumutat frumusețea în mod egal și de la tatăl, și de la mama sa, Camelia Constantinescu, cea care a refuzat constant statutul de vedetă, susține că prietenii îl strigă, aproape în mod egal, fie pe primul prenume, fie pe al doilea, fără niciun fel de poreclă.

Radu Stefan si tatal sau
Radu Stefan si tatal sau

Sfaturile practice primite de la tata le ține doar pentru el

Însă atunci când vine vorba despre cele mai bune sfaturi primite de la părinții săi, lucrurile se schimbă puțin. „Tata mi-a spus mereu să nu fiu o formă fără conținut!”, începe el mărturisirile personale la acest capitol.

Cu totul altfel stă însă treaba cu partea feminină a familiei: „Mama m-a educat foarte bine! Foarte multe lucruri, spun eu, le știu de la mama mea, ca și principiile de viață. Mama mă susține în tot ceea ce fac și sunt recunoscător că o am în viața mea!”.

Vara care-i stă în față va fi folosită din plin. Fiindcă așa cum el însuși mărturisește are de pregătit două musicaluri, dar și o piesă clasică de teatru, cu premiere programate la începutul toamnei.

În plus, e foarte atent și la propria afacere, fiindcă a prins gustul antreprenoriatului după ce și-a deschis în urmă cu mai puțin de șase luni propria cafenea, „The Coffee House”, chiar lângă clădirea Parlamentului, adică în buricul târgului. Mai ales în condițiile în care spune că banii necesari investiției provin din munca sa, cea de actor, care a început să-i aducă deja primele satisfacții, iar nu de la părinți sau de la vreo bancă.

Iar în privința celor care se întreabă în ce măsură cântă mai bine decât tatăl său, Ștefan Bănică jr, Radu Ștefan Bănică nu are a le da decât un singur răspuns: „Veniți, ascultați, apreciați singuri ce și cum!”.

Urmăriți Impact.ro și pe