Rabla electrocasnice 2022. S-a schimbat data de lansare. Programul nu mai începe pe 6 mai

Stan Filon 06.05.2022, 20:23
Rabla electrocasnice 2022. S-a schimbat data de lansare. Programul nu mai începe pe 6 mai

Programul Rabla pentru electrocasnice începe în anul 2022 cu o amânare! Programat să aibă startul pe data de 6 mai, programul guvernamental se pare că va suferi o amânare. Laurențiu Neculaescu, președintele Administrației Fondului pentru Mediu (AFM), a transmis că luni ar putea avea loc o conferință de presă în care reprezentanții AFM vor anunța când se va lansa, de fapt, oficial Rabla la electrocasnice 2022.

Rabla electrocasnice 2022 începe cu o amânare

„Se va amâna puțin. O să avem cel mai probabil luni o conferință de lansare a programului și vom explica când vor fi perioadele de depunere și care vor fi condițiile pentru că s-a modificat puțin ghidul față de sesiunea anterioară. De aceea a durat puțin mai mult până am făcut modificările”, a declarat Laurențiu Neculaescu pentru economedia.ro.

Bugetul total anunțat pentru programul Rabla la electrocasnice era stabilit pentru suma de 100 milioane lei, însă urmează să aflăm în curând datele exacte. Prima ediție din programul Rabla pentru Electrocasnice din 2022 va fi destinată generării de vouchere pentru aparate de aer condiționat, uscătoare de rufe și aspiratoare.  Mai trebuie menționat faptul că televizoarele au fost eliminate din programul guvernamental.

Rabla electrocasnice 2022 incepe cu o amanare
Rabla electrocasnice 2022 incepe cu o amanare

Schimbări importante în programul Rabla pentru electrocasnice 2022

Programul rabla pentru electrocasnice a fost împărțit anul acesta în două etape. În etapa de vară, care a fost amânată, programul are un buget de 40 de milioane de lei, iar ediția de iarnă are prognozat un buget de 60 de milioane de lei. Ghidul Rabla pentru Electrocasnice a fost modificat în noiembrie 2021 și permite ca bugetul rămas din anul anterior să poată fi folosit în anul următor.

Programul guvernamental va veni în 2022 cu unele modificări, față de cel desfășurat anul trecut. iată principalele modificări pe care fiecare român trebuie să le cunoască, înainte de a lua parte la programul destinat eliminării electrocasnicelor vechi, mari consumatoare de electricitate:

  • Valabilitatea voucherelor se reduce de la 15 la 7 zile;
  • Solicitanții pot beneficia de maximum un voucher pentru fiecare categorie din program într-un an calendaristic;
  • Televizoarele sunt eliminate din categoria echipamentelor eligibile pentru Programul Național Rabla pentru Electrocasnice.
Urmăriți Impact.ro și pe