Informații noi despre programul rabla electrocasnice din decembrie. Ce se va întâmpla cu voucherele

Stan Filon 12.11.2021, 14:54
Informații noi despre programul rabla electrocasnice din decembrie. Ce se va întâmpla cu voucherele

Au apărut informații noi despre programul rabla electrocasnice care va debuta în luna decembrie! Autoritățile au modificat regulamnetul în beneficiul cumpărătorilor, care au ocazia acum să-și schimbe electrocasnicele vechi cu unele noi, la un preț mai bun.

Schimbări la programul Rabla pentru electrocasnice

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor (MMAP) a emis un ordin prin care modifică programul guvernamental Rabla pentru electrocasnice. Astfel, au fost introduse două noi clase pentru televizoare și o prevedere clară privind caracterul nominal și netransmisibil al voucherelor utilizate în program.

Ordinul MMAP nr. 2.002/2021, publicat în Monitorul Oficial de joi, le permite clienților să aibă o paletă mai largă de unde alege atunci când vine vorba despre televizoarele noi, prin introducerea a două noi clase. Mai exact, după lansarea unui nou astfel de program, se vor putea cumpăra prin Rabla pentru electrocasnice televizoare “având cel puțin noua clasă energetică G”. Anterior, Ordinul MMAP 2.089/2020 stabilea că se pot cumpăra televizoare “având cel puțin noua clasă energetică E”, lucru care limita mult plaja de produse.

Schimbari la programul Rabla pentru electrocasnice
Schimbari la programul Rabla pentru electrocasnice

Vor putea fi cumpărate mai multe tipuri de televizoare

Autoritățile spun că acum vor putea fi cumpărate televizoare cu un consum mai mare de energie electrică, respectiv cele din clasele de consum F și G. Valoarea coucherului pentru achiziționrea unui televior nou rămâne același, respectiv 400 de lei.

Începând cu programul care va avea startul din luna decembrie, voucherul va deveni nominal, fără ca acesta să mai poată fi transmis altor persoane. “Voucherul este nominal și netransmisibil și nu poate fi utilizat decât de persoana căreia i-a fost emis, în urma înscrierii în aplicația informatică”, scrie în ordinul MMAP nr. 2.002. Ordinul mai precizează că sumele care vor rămâne necheltuite de la un an la celălalt vor putea fi folosite la următorul program de acest fel.

Românii pot prin prin programul Rabla pentru electrocasnice să-și înlocuiască aparatura electrică veche cu una nouă, iar pentru asta pot primi vouchere cu o valoare cuprinsă între 200 și 500 de lei, în funcție de produsul pe care vor să-l achiziționeze.

Prin programul Rabla, românii pot cumpăra mașini de spălat rufe, inclusiv cu uscător, mașini de spălat vase, aparate de aer condiționat, aparate de aer condiționat portabile, frigidere/ combine frigorifice/ lăzi frigorifice/ congelatoare, televizoare, uscătoare de rufe, aspiratoare, laptopuri dar și tablete.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...