Pfizer va cere autorizarea vaccinului său anti-Covid pentru copiii sub cinci ani. Câte doze prevede schema de imunizare

Beatrice Dumitru 02.02.2022, 10:50
Pfizer va cere autorizarea vaccinului său anti-Covid pentru copiii sub cinci ani. Câte doze prevede schema de imunizare

Copiii cu vârsta sub cinci ani ar putea fi vaccinați anti-Covid. Companiile Pfizer și BioNTech va solicita autorizarea serului său pentru această grupă de vârstă. Dacă va fi aprobat, vaccinul dezvoltat de Pfizer/BioNTech va deveni primul ser anti-COVID-19 disponibil în Statele Unite pentru copiii mai mici de cinci ani.

Copiii cu vârsta sub cinci ani ar putea fi vaccinați anti-Covid

Companiile Pfizer și BioNTech vor să solicite Administrației pentru Alimente și Medicamente din SUA autorizarea vaccinului lor anti-Covid, pentru copiii cu vârsta sub cinci ani.  Aceasta este singura categorie de vârstă care nu este încă eligibilă pentru imunizare. O decizie în acest sens este așteptată în luna februarie.

Pfizer/BioNTech au spus că au început să trimită date pentru o autorizație de utilizare în caz de urgență, chiar dacă nu au îndeplinit un obiectiv cheie în studiul lor clinic pe copii cu vârsta cuprinsă între doi și patru ani.

Pzifer va cere autorizarea vaccinului său anti-Covid pentru copiii sub cinci ani. Câte doze prevede schema de imunizare
Copiii sub cinci ani ar putea fi imunizați.

A avea un vaccin sigur și eficient disponibil pentru copiii din această grupă de vârstă este o prioritate, din cauza răspândirii variantei Omicron”, a spus comisarul interimar al FDA, Janet Woodcock, potrivit Reuters.

Cererea de autorizare, pentru schema cu două doze

FDA a declarat că un comitet extern de consilieri experți se va reuni pe 15 februarie pentru a discuta despre autorizație. Dacă vaccinul va primi undă verde, Centrul SUA pentru Controlul și Prevenirea Bolilor trebuie, de asemenea, să aprobe modul în care vor fi implementate dozele.

Companiile Pfizer și BioNTech au spus că cer FDA autorizarea primelor două doze dintr-o schemă cu trei injecții, „pentru a atinge niveluri ridicate de protecție împotriva variantelor actuale și altor posibile viitoare tulpini.

Dacă două doze sunt autorizate, părinții vor avea ocazia să înceapă o serie de vaccinări împotriva COVID-19 pentru copiii lor, în așteptarea unei potențiale autorizații pentru o a treia doză”, a spus Albert Bourla, directorul executiv al Pfizer.

Pfizer și BioNTech au testat în cadrul studiilor clinice o doză de 3 micrograme de ser pentru această grupă de vârstă, în comparație cu o doză de 10 micrograme la copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani și 30 de micrograme pentru cei de ani 12 și peste.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...