Pyunik Yerevan – CFR Cluj. Partida, încheiată cu scorul 0-0

Sorin Barbu, Redacția IMPACT 05.07.2022, 20:55
Pyunik Yerevan – CFR Cluj. Partida, încheiată cu scorul 0-0

Pyunik Yerevan – CFR Cluj este meciul cu care Dan Petrescu începe noul sezon. Duelul se desfășoară în prima manșă a turului I preliminar al Ligii Campionilor și fanii trupei ardelene au luat cu asalt rețele sociale în încercarea de a afla la ce oră începe și la ce oră se transmite partida tur, programată în Armenia.

Pyunik Yerevan – CFR Cluj, meciul care îi dă, din nou, emoții lui Dan Petrescu

Update 5 iulie 2022, ora 20:55. Repriza secundă începe cu o primă ocazie pentru armeni. Renzo trimite de la distanță mingea printr-un șut puternic, dar balonul ocolește perimetrul porții apărate de Bălgrădean. CFR Cluj face o modificare, iese Mistrati și intră Jefte. Debeljuh ratează și el o ocazie importantă, după ce trimite în transversală din foarfecă. Deac este autorul unei mari ocazii, iar Ciprian trimite cu dreptul pe lângă poartă.

CFR încearcă o nouă componență, schimbându-i pe Boateng și Roger cu Bordeianu și Petrila. Jefte încearcă să trimită o minge centrată pe latura dreaptă a porții, dar portarul reține balonul. Pe final de meci ies Deac și Debeljuh, intră Păun și Dungandzic, însă tabela de marcaj rămâne 0-0 la fluierul de final.

Update 5 iulie 2022, ora 19:50. Prima repriză din partida disputată între Pyunik Yerevan – CFR Cluj s-a încheiat cu scorul 0-0. Meciul a început cu o primă ocazie ratată de echipa CFR-ului, după ce Mistrati a șutat dintr-o întoarcere, iar portarul advers a scos mingea de lângă bară. Ulterior, Roger a ratat o altă ocazie importantă pentru CFR, șutul său fiind scos de Yurchenko.

O altă ratare îl are în prim plan pe Mistrati, care a trecut pe lângă o ocazie dublă de a marca în poarta adversă. Aproape de finalul reprizei Deac trimite de la mare distanță, dar Yurchenko reține balonul de la colțul scurt. Deac este protagonistul unei alte ratări în minutul de prelungire al primei reprize. Fotbalistul trimite balonul pe poartă, dar Dos Santos scoate fără probleme.

Știrea inițială

Pyunik Yerevan – CFR Cluj este meciul care deschide sezonul european al formațiilor românești. Dan Petrescu își dorește foarte tare ca echipa lui să se califice în grupele Champions League, dar le-a transmis conducătorilor că acest obiectiv este foarte greu de realizat chiar dacă ar avea un buget de 40 de milioane de euro.

CFR Cluj a adus foarte mulți jucători în această vară, dar are încă o problemă cu postul de portar. Karlo Letica a plecat de la echipă și se poartă negocieri cu Silviu Lung junior, dar deocamdată lucrurile nu sunt rezolvate, iar în Armenia va apăra Cristi Bălgrădean. Dan Petrescu este, ca de obicei, îngrijorat înaintea partidei. Așa s-a întâmplat chiar și când a jucat în Malta, așa că o deplasare în Armenia nu putea să nu-i provoace frisoane.

„Vedem, sperăm. Va fi un meci foarte greu. Au luat numai jucători buni, s-au întărit şi sigur riscă şi ei tot pentru a se califica într-o grupă continentală. Ar fi ceva fantastic pentru ei. În ultimii ani acasă cei de la Pyunik au avut rezultate foarte bune. Pe teren propriu sunt foarte buni, mai ales că au venit jucători străini.

Au 9 jucători care joacă la echipa naţională a Moldovei, Venezuela, Estonia, Ucraina. Au şi brazilieni. Sunt 14 străini, e o formaţie care zic că e foarte periculoasă din ceea ce am văzut eu sezonul trecut. Din păcate nu am văzut niciun amical, nici nu ştiu dacă au jucat pentru că nu au postat nimic. Au vrut să facă surpriză, clar.

Jucătorii care au venit sunt jucători foarte buni, nu ştiu dacă au avut timp să îi pună să joace împreună. Noi suntem la început, după multe schimbări, şi acum să vedem dacă suntem pregătiţi. Sunt convins că va fi un meci foarte greu, şansele în momentul ăsta sunt egale, ca la orice meci din Champions League”, a declarat Dan Petrescu.

Pyunik Yerevan - CFR Cluj este meciul cu care Dan Petrescu începe noul sezon

Antrenorul formației CFR Cluj știe că este tot timpul ironizat în momentul în care spune că înfruntă adversari foarte puternici și a amintit că nici naționala României nu a reușit să câștige în Armenia.

„Presiunea este mare tot timpul… şi dacă jucam cu o echipă mai bună ca noi tot noi eram favoriţi în viziunea presei, aşa e în România. Fotbalul românesc e dezastru, în ultimii 5 ani nu a făcut nimeni nimic, în afara CFR-ului. Nici la nivel de echipă naţională, nici la nivel de cluburi. Dacă jucăm cu campioana Armeniei, care a bătut România, eu zic că ei sunt favoriţi.

Armenia a bătut România, să nu uitaţi asta! Fotbalul românesc e dezastru. Suntem dezastru în momentul de faţă. Oricine ne prinde, ne bate! Şi la nivel de club, şi la nivel de echipă naţională. Dar sper în continuare CFR să menţină rezultatele din ultimii ani şi să ajungem într-o grupă de cupă europeană. Dacă se ajunge într-o grupă europeană, CFR îşi face datoria”, a spus Dan Petrescu, la plecarea din România spre Armenia.

Pyunik Yerevan – CFR Cluj. La ce oră începe și unde se transmite

Confruntarea din preliminariile Champions League se va disputa la Erevan, pe arena Vazghen Sargsian anvan Hanrapetakan Marzadaşt. Meciul va fi condus de Bastian Dankert (Germania) la centru, ajutat la cele două linii de Bekim Zogaj şi Jan Köbeli (ambii din Suedia), al patrulea oficial fiind Martin Petersen (Germania).

Pyunik Yerevan - CFR Cluj, meciul cu care Dan Petrescu începe o nouă aventură în Europa

S-a aflat și la ce oră începe și unde se transmite Pyunik Yerevan – CFR Cluj. Partida este programată marți, 5 iulie, de la ora 19.00. Campioana va putea fi urmărită în direct pe două posturi de televiziune din România: Prima Sport 1 și Digi Sport 1.

Dacă va trece de Pyunik Erevan, CFR Cluj va juca împotriva învingătoarea din „dubla” Dudelange (Luxemburg) – KF Tirana (Albania).

Urmăriți Impact.ro și pe