Campioana CFR Cluj, prima lovitură în bătălia pentru Champions League. Dan Petrescu a luat un fundaș pe care l-a vrut și Gigi Becali

Sorin Barbu 28.05.2022, 19:46
Campioana CFR Cluj, prima lovitură în bătălia pentru Champions League. Dan Petrescu a luat un fundaș pe care l-a vrut și Gigi Becali

Gigi Becali a spus că are nevoie urgent de doi fundași centrali, dar tot rivala CFR Cluj și-a întărit prima compartimentul defensiv. Ardelenii au anunțat transferul lui Christoper Braun de la FC Botoșani, un fotbalist care a venit la formația ardeleană „liber de contract”.

CFR Cluj a reușit primul transfer din această vară

Dan Petrescu a spus că nu crede că CFR Cluj ar ajunge în grupele Champions League nici cu un buget de 40 de milioane de euro. Conducătorii i-au transmis că nu au de unde să aducă atâția bani, dar au început campania de achiziții. Primul jucător este Christoper Braun, care a jucat în acest sezon la FC Botoșani. Dan Petrescu avea mare nevoie de un fundaș dreapta, după plecările lui Cristi Manea și Matteo Susic.

„Îți mulțumim în mod deosebit pentru întreagă perioadă petrecută la noi, pentru profesionalismul de care ai dat dovadă atât în pregătire, cât și în fiecare meci! Ai fost unul dintre stâlpii echipei și un exemplu de dăruire, din primul și până în ultimul minut jucat, inclusiv în perioada de după semnarea contractului cu noua ta echipă.

Cu recunoștință pentru tot ce ai făcut pentru noi, 5.345 de minute jucate în 64 de meciuri în cele două sezoane, încununate cu 1 gol și 6 pase de gol, îți dorim mult succes în carieră!”, anunță FC Botoșani, pe Facebook.

De la CFR Cluj au plecat în această vară șapte jucători, iar Dan Petrescu așteaptă și alte transferuri. Și Gigi Becali își dorește foarte tare să aducă doi fundași centrali după ce lui Paulo Vinicius i-a expirat contractul, iar Andrei Miron a fost anunțat că trebuie să-și caute echipă.

Patronul FCSB nu mai vrea să dea bani pentru transferuri, după ce echipa lui a pierdut titlul și își dorește doar jucători liberi de contract. În cazul în care nu-i reușește această strategie i-a transmis antrenorului Toni Petrea să joace cu Ovidiu Popescu pe postul de fundaș central.

Transferul lui Braun la CFR Cluj este o mică supriză pentru că se știe că Gigi Becali și Valeriu Iftime au făcut multe afaceri împreună. Relațiile nu mai sunt însă foarte bune de când cei doi oameni de afaceri au început să se judece pe la comisiile FRF pentru aproximativ 300.000 de euro din transferul lui Olimpiu Moruțan de la FCSB la Galatasaray.

Urmăriți Impact.ro și pe