Dan Petrescu pune condiții să rămână la CFR Cluj și vrea un buget uriaș. Reacția conducerii: „40 de milioane de euro nu putem să dăm, nu joacă banii”

Sorin Barbu 19.05.2022, 09:26

CFR Cluj a câștigat al cincilea titlu consecutiv, dar în tabăra ardelenilor nu este liniște. Dan Petrescu vrea un buget de 40 de milioane de euro pentru că își dorește foarte tare o participare în grupele Champions League sau măcar în Europa League. Conducătorii clubului îi răspund ironic și îi transmit că „banii nu joacă”.

Dan Petrescu își dorește un buget de 40 de milioane de euro

CFR Cluj a câștigat al cincilea titlu consecutiv, iar Dan Petrescu a contribuit la fiecare dintre acestea. Antrenorul a acordat un interviu în care a declarat că vrea să rămână în Gruia să-l câștige și pe cel cu numărul șase, dar pune condiții. Vrea un buget foarte mare pentru că își dorește nu doar un triumf în competiția internă, ci și o calificare în grupele Europa League.

„Aș vrea 40 de milioane de euro. Nu am cerut, că nu am de unde să cer. Nici cu banii ăștia nu ne calificam în UCL, dar avem o șansă mai mare la grupele Europa League.

Realist, da, putem încerca să ajungem în grupele Europa League, cu puțin noroc și inspirație, chiar și cu bugetul pe care îl vom avea. Și în Conference League sunt bani buni, dar Europa League ar fi țelul. Mai mult, ar fi un miracol”, a spus Dan Petrescu, pentru GSP.ro.

Cristi Balaj, răspuns ironic pentru Dan Petrescu

CFR Cluj nu trece printr-o perioadă foarte bună din punct de vedere financiar. Potrivit raportului oficial, publicat pe site-ul clubului, gruparea condusă de Neluțu Varga are datorii de 26 de milioane de euro. Doar în anul 2021 a suferit pierderi de 8 milioane de euro.

În aceste condiții este foarte greu de crezut că dorințele lui Dan Petrescu vor fi îndeplinite. Iar conducătorii clubului i-au și transmis că nu au de unde să-i ofere un buget atât de consistent.

„De 40 de milioane de euro nu putem să-i facem bugetul. Dar nu banii joacă. Contează cum cheltui banii pe care îi ai. Depinde ce management ai. Încercăm să creăm o echipă competitivă pe plan internațional și să realizăm mai mult decât ce am făcut la precedenta participare în Europa.

Vrem cel puțin să accedem în grupele Europa League. E o părere proprie, nu am discutat-o în cadrul colectivului”, a declarat președintele clubului, Cristi Balaj.

Gruparea din Gruia va evolua în sezonul viitor în preliminariile UEFA Champions League, unde va intra încă din turul 1.

Posibilele adversare ale CFR-ului în turul 1 preliminar din UEFA Champions League:

Zrinjski Mostar (Bosnia)
Shakhtyor Soligorsk (Belarus)
Sutjeska Niksic (Muntenegru)
KI Klaksvik (Insulele Feroe)
Lech Poznan (Polonia)
Hibernians (Malta)
Tobol (Kazakhstan)
Shkupi (Macedonia)
RFS (Letonia)
Dinamo Batumi (Georgia)
Tirana (Albania)
Balkani (Kosovo)

Urmăriți Impact.ro și pe