Putin este cu spatele la zid. Greșeala care l-ar costa scump: „Ori va fi eliminat ca Osama bin Laden”

Nicu Stan 24.03.2022, 08:53
Putin este cu spatele la zid. Greșeala care l-ar costa scump: „Ori va fi eliminat ca Osama bin Laden”

Putin este pus cu spatele la zid. Care este greșeala care l-ar putea costa scump și l-ar putea face să fie eliminat ca Osama bin Laden. Stelian Tănase, profesor de științe politice, crede că Vladimir Putin nu se va afla într-o postură bună în cazul în care nu va câștiga războiul pe care el l-a pornit. Va avea parte de un sfârșit groaznic.

Vladimir Putin va sfârși prost în cazul în care va pierde războiul cu Ucraina. „Dacă nu câștigă, este un om pierdut…”

Politologul Stelian Tănase a făcut o analiză din care reiese că Rusia acționează în prezent ca acum 100 de ani, iar Ucraina nu se va da bătută prea curând. Astfel, politologul nu îl vede foarte bine pe șeful de la Kremlin în cazul în care Rusia va pierde războiul.

„Schimbarea la față a lui Putin este o mare surpriză pentru toată lumea. Este la putere de 20 de ani, iar cancelariile occidentale, dar li presa, l-au considerat predictibil. Din această cauză a fost și curtat, s-a plimbat peste tot. Are poze cu cei mai importanți lideri politici din ultimii 20 de ani, toată lumea l-a considerat omologat. Dintr-o dată, face acest pas, prin atacarea Ucrianei, după ce ocupase și Crimeea. Schimbă complet discursul, care este unul post-adevăr, prin lansarea unor teorii false cum ar fi denazificarea Ucrainei. Adevărul lui Putin este o ficțiune. Ca atare, marea surpiză a acestui moment este schimbarea de comportamnet a lui Putin, dincolo de orori”, a spus Stelian Tănase, potrivit Gândul.

Stelian Tanase nu-l vede bine pe Putin daca acesta pierde razboiul pe care l-a pornit
Stelian Tanase nu-l vede bine pe Putin daca acesta pierde razboiul pe care l-a pornit

Care este pericolul pentru România

De asemenea, profesorul de Științie Politice român crede că Rusia acționează într-un mod foarte învechit. În plus, cea mai mare problemă pentru România ar fi ca Rusia să vină la gurile Dunării, în sudul Basarabiei.

„O prezență a unor divizii ale armatei ruse aici ne-ar crea mari probleme. Noi, imediat am mărit bugetul Apărării, iar dacă Rusia va veni în zonă, vom mări din nou bugetul, și nu este prea bine, pentru că avem nevoie de bani”, a mai declarat Stelian Tănase.

Cum ar putea sfârși Vladimir Putin

Nu în ultimul rând, politologul român crede că Vladimir Putin va avea parte de un sfârșit nu tocmai plăcut, în cazul în care va pierde războiul cu Ucraina.

„El, dacă nu câștigă, este un om pierdut. Serviciile, armata, complexul militar industrial, se vor gândi cum să scape de el.Dacă nu câștigă războiul în care a târât prostește Rusia, trebuie să plece. Și toți cei din jurul lui se vor gândi cum să-l facă să plece. Nu știu în ce formulă va sfârși Putin: judecat la Haga, ca Miloșevici, sau eliminat cu serviciile ca bin Laden. Dacă nu oferă o victorie, va fi terminat”, conchide Stelian Tănase, potrivit sursei citate mai sus.

Urmăriți Impact.ro și pe