Putin confirmă că Rusia a mutat în Belarus arme nucleare. „Am spus deja că utilizarea măsurilor extreme este posibilă”

Stan Filon 17.06.2023, 12:59
Putin confirmă că Rusia a mutat în Belarus arme nucleare. „Am spus deja că utilizarea măsurilor extreme este posibilă”

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat recent că armata rusă a mutat un prim lot de arme nucleare în Belarus! În plus, liderul de la Kremlin a spus și în ce condiții armata rusă va folosi armele nucleare!

Putin confirmă că Rusia a mutat în Belarus arme nucleare

Așadar, Vladimir Putin a recunoscut că primul lot de arme nucleare a ajuns pe teritoriul Belarus. Președintele Rusiei a declarat la un forum în ce condiții vor putea fi folosite. Mai exact, șeful de stat a menționat faptul că aceste arme vor fi folosite numai dacă teritoriul sau statul Rusiei va fi amenințat.

Răspunzând la întrebări după un discurs la Forumul Economic Internațional de la Sankt Petersburg, președintele Rusiei a declarat că mișcarea este despre „izolare” și pentru a reaminti oricui „se gândește să ne provoace o înfrângere strategică”.

Putin confirma ca Rusia a mutat in Belarus arme nucleare
Putin confirma ca Rusia a mutat in Belarus arme nucleare

„De ce ar trebui să amenințăm întreaga lume?”

Când a fost întrebat de moderatorul forumului despre posibilitatea de a folosi aceste arme, el a răspuns: „De ce ar trebui să amenințăm întreaga lume? Am spus deja că utilizarea măsurilor extreme este posibilă în cazul în care există un pericol pentru statalitatea rusă”.

Guvernul american anunță că nu există niciun indiciu că Kremlinul intenționează să folosească arme nucleare pentru a ataca Ucraina. „Nu vedem niciun indiciu că Rusia se pregătește să folosească o armă nucleară”, a declarat secretarul de stat american Antony Blinken după comentariile lui Putin, citează BBC.

Belarusul este un aliat cheie al Rusiei, încă de la începutul conflictului din ucraina, când a permis trupelor sale să intre pe teritoriul Ucrainei. Putin a spus că transferul în Belarus al focoaselor nucleare tactice va fi finalizat până la sfârșitul verii.

Ce sunt armele nucleare tactice

Armele nucleare tactice sunt focoase nucleare mici și sisteme de livrare destinate utilizării pe câmpul de luptă sau pentru o lovitură limitată. Acestea sunt concepute pentru a distruge țintele inamice într-o anumită zonă fără a provoca precipitații radioactive pe scară largă.

Cele mai mici arme nucleare tactice pot fi de o kilotonă sau mai puțin (producând echivalentul a o mie de tone de TNT exploziv). Cele mai mari pot fi la fel de mari ca 100 kilotone. Prin comparație, bomba atomică pe care SUA a aruncat-o asupra Hiroshimei în 1945 a fost de 15 kilotone, iar urmările le cunoaștem cu toții.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...