Vladimir Putin amenință că atacă România și statele vecine ale Ucrainei. E alertă de război

Stan Filon 17.06.2023, 08:16
Vladimir Putin amenință că atacă România și statele vecine ale Ucrainei. E alertă de război

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, amenință că atacă România și statele vecine ale Ucrainei, dar a vorbit și despre folosirea armelor nucleare. Așadar, războiul din Ucraina pare că se întețește, iar liderul de la Kremlin a recunoscut că NATO ar putea fi atras în acest conflict.

Vladimir Putin amenință că atacă România și statele vecine ale Ucrainei

Așadar Vladimir Putin a amenințat întreaga Europă, în timpul Forumului Economic de la Sankt Petersburg. Liderul de la Kremlin a vorbit despre situația din Ucraina și a ținut să lanseze un avertisment pentru toți aliații Ucrainei, care se gândesc acum să ofere Ucrainei inclusiv avioane de vânătoare. 

Ei bine, președintele Vladimir Putin a transmis un mesaj prin care a cerut aliaților Ucrainei să nu trimită avioane de vânătoare F-16 în teatrul de război. Liderul rus a precizat faptul că armata rusă va fi nevoită să distrugă aceste avioane, inclusiv dacă ele pornesc în misiuni de pe teritoriul altor țări, consemnează agenţiile Reuters şi EFE.

Vladimir Putin ameninta ca ataca Romania si statele vecine ale Ucrainei
Vladimir Putin ameninta ca ataca Romania si statele vecine ale Ucrainei

”Cum să eliminăm echipamentele folosite împotriva noastră”

„Dacă (avioanele F-16) vor fi desfăşurate la baze aeriene din afara frontierelor Ucrainei, dar sunt folosite în acţiuni armate în interior, va trebuie să ne gândim unde şi cum să eliminăm echipamentele folosite împotriva noastră”, a spus Putin în timpul Forumului Economic de la Sankt Petersburg.

Preşedintele rus a avertizat astfel că există un risc sporit de implicare a NATO în conflictul din Ucraina.Cu toate acestea, Vladimir Putin este sigur că și dacă Ucraina va rimi avioane F-16, acestea ”vor arde” imediat, la fel ca tancurile Leopard. „Tancurile ard. Mai ales Leopard (…) La fel se va întâmpla cu F-16”, crede Putin.

Vladimir Putin a vorbit însă și despre negocieri de pace, inexistente acum, după ce Zelenski a specificat faptul că acestea vor începe după ce trupele rusești se vor retrage din Ucraina. Putin a spus că el nu a „închis niciodată această ușă” ( cea a negocierilor).

Ce a spus despre folosirea armelor nucleare

În plus, liderul de la Kremlin a fost întrebat despre posibilitatea ca Rusia să folosească armele nucleare în conflictul din Ucraina. Putin a recunoscut că utilizarea acestora este „teoretic” posibilă în cazul unei ameninţări la adresa integrităţii teritoriale sau existenţei Rusiei, ceea ce nu este cazul la ora actuală.

„Armele nucleare au fost concepute pentru a asigura securitatea noastră în sensul extins al termenului şi existenţa statului rus, dar nu avem o asemenea nevoie (de a le folosi)”, a indicat Vladimir Putin.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...