Pune o frunză de dafin în cafea. Rezultatul te va surprinde și nu vei mai renunța la obicei

Beatrice Dumitru 23.03.2023, 20:10
Pune o frunză de dafin în cafea. Rezultatul te va surprinde și nu vei mai renunța la obicei

Un mic dejun perfect nu poate fi lipsit de o cafea aromată. Sunt mulți oameni care nu pot începe ziua fără a-și bea ceașca obișnuită de cafea. Dacă vrei să te răsfeți cu cu un gust deosebit ale unei dintre cele mai consumate băuturi de pe glob adaugă o foaie de dafin și vei vedea că este o combinație foarte reușită.

De ce să pui foaie de dafin în cafea

Cafeaua este una dintre cele mai îndrăgite și mai populare băuturi de pe glob, a treia într-un top al cantităților consumate, după apă și ceai. Cafea se prepară foarte ușor, iar unele persoane pun în cafea diverse mirodenii pentru a-i oferi un gust mult mai intens și mai plăcut, cum ar fi scorțișoara, cardamomul, vanilia, cuișoarele, ghimbirul. Dar o aromă deosebită îi dă și nucșoara, anasonul sau chimenul.

Dar, te-ai gândit vreodată să faci o cafea cu frunze de dafin? Este o combinație neobișnuită care va da un gust unic, vei avea parte și de numeroase beneficii, deoarece frunzele de dafin ajută la pierderea în greutate, purifică organismul și întărește sistemul imunitar. Condimentul trebuie adăugat în cafea imediat după ce este preparată și în ceașcă. Dacă bei cafea instant, atunci frunza de dafin poate fi adăugată imediat după ce ai turnat apă clocotită.

Pune o frunză de dafin în cafea. Rezultatul te va surprinde și nu vei mai renunța la obicei
Cafeaua are multe beneficii.

Beneficiile cafelei

Unul dintre cele mai cunoscute beneficii ale cafelei este rolul de stimulent al acesteia. Cofeina este principalul ingredient care dă energie şi contribuie la eliminarea stărilor de oboseală. Potrivit studiilor, cofeina îmbunătățește nivelul de energie și starea de spirit.

Un alt beneficiu al cafelei se datorează tot cofeinei, care îmbunătăţeşte considerabil performanţele fizice. Cofeina stimulează eliberarea în sânge a unei cantităţi mai mari de adrenalină şi, în acelaşi timp, arde grăsimile, pe care le eliberează în sânge pe post de energie. Un studiu publicat în International Journal of Sport Nutrition spune despre cofeină că poate să îmbunătăţească, în medie, performanţele fizice cu până la 11-12%.

De asemenea, cofeina din cafea este una dintre puţinele substanţe care ajută la arderea grăsimilor. Un alt beneficiu al cafelei este că poate reduce riscul de apariţie a diabetului, poate ajuta în combaterea bolii Alzheimer, protejează ficatul sau reduce riscul apariţiei accidentului vascular cerebral.

Gabriela Cristea se poate considera o norocoasă
Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...