Psihologul criminalist, care a intrat în mintea lui Dincă, mărturisiri neașteptate: “Are școala vieții”. Adevărul din spatele declarațiilor din dosarul Caracal

Redacția IMPACT 16.01.2020, 09:30
Psihologul criminalist, care a intrat în mintea lui Dincă, mărturisiri neașteptate: “Are școala vieții”. Adevărul din spatele declarațiilor din dosarul Caracal

Tragedia de la Caracal care s-a soldat cu dispariția celor două tinere, Luiza Melencu și Alexandra Măceșanu continună să ne uimească. Miercuri dimineață, procurorul general a dat avizul pentru ca dosarul Caracal, care îl are ca inculpat pe Gheorghe Dincă, să fie trimis în judecată. Astfel, în urma acestei decizii dosarul va fi transmis Tribunalului Olt.

Ce spune psihologul criminalist care l-a audiat ore în șir pe Dincă

Comisarul șef Dorin Dumitran a avut nevoie de nu mai puțin de 60 de ore pentru a-l intergoa pe cel mai cunoscut inculpat de la momentul actual din România: Gheorghe Dincă.
Astăzi, specialistul a făcut noi declarații, mărturisind că a fost cel mai dificil caz cu care s-a confruntat până acum.

Dorin Dumitran, psihologul criminalist care l-a interogat pe Gheorghe Dincă.
Dorin Dumitran, psihologul criminalist care l-a interogat pe Gheorghe Dincă.

„A fost cel mai dificil caz pe care l-am avut. O să se pronunțe și instanța și procurorii. Rechizitoriul a fost înainte, s-a creat o comisie. Detaliile fac diferența, iar dacă cineva se așteptată ca declarațiile să fie menținute în aceeași structură, în același format se înșeală”, a declarat psihologul criminalist Dumitran.

Comisarul şef Dorin Dumitran, psiholog criminalist la IGPR a fost nevoit să se „lupte” ore în șir cu presupusul criminal din Caracal pentru a putea scoate tot de la el. Expert în dosare de mare violenţă, Dumitran a spus că Dincă este o persoană rezistentă şi că speră să nu mai aibă astfel de cazuri, precum cel din Caracal, scria Monitorul Justiţiei, potrivit Mediafax.

„Acum este foarte deranjat de ceea ce s-a întâmplat în mass-media, acuzațiile la adresa familiei sale. Eu zic că am reușit să scot adevărul psihologic care trebuie să fie concordant cu cel judiciar. Dincă are un IQ mediu. Are școala vieții. A fost foarte apropiat de familia sa și ca orice tată a încercat să-și protejeze familia”, a precizat Dorin Dumitran.

„Dacă cineva se așteaptă ca declarațiile să fie menținute se înșală. El are școala vieții”, a concluzionat specialistul, potrivit Antena 3.

Urmăriți Impact.ro și pe