Ultimă oră în cazul Caracal! Ce se întâmplă cu Gheorghe Dincă. Decizia tocmai a fost anunțată

Redacția IMPACT 15.01.2020, 11:39
Ultimă oră în cazul Caracal! Ce se întâmplă cu Gheorghe Dincă. Decizia tocmai a fost anunțată

După luni bune de la dispariția fetelor Luiza Melencu și Alexandra Măceșanu, procurorii au luat o decizie importantă în cazul Caracal. Dosarul, care a îngrozit o țară întreagă prin informațiile și declarațiile tulburătoare oferite de inculpatul Gheorghe Dincă, va fi trimis în judecată în cursul zilei de miercuri, 15 ianuarie.

Ultimă oră în cazul Caracal! Ce se întâmplă cu Gheorghe Dincă

Miercuri dimineață, procurorul general a dat avizul pentru ca dosarul Caracal, care îl are ca inculpat pe Gheorghe Dincă, să fie trimis în judecată. Astfel, în urma acestei decizii dosarul va fi transmis Tribunalului Olt.

Scandalul, izbucnit în luna iulie a anului 2019, care a scos la suprafață dispariția Luizei Melencu și Alexandra Măceșanu, a șocat pe toată lumea prin declarațiile pe care le-a făcut inculpatul Gheorghe Dincă, dar și prin probele care s-au descoperit, în locuința lui din Caracal și în alte locuri importante pentru anchetă, în urma perchezițiilor efectuate de anchetatori.

Dincă a recunoscut că el le-a luat pe fete, la intervale de timp diferite, cu mașina la ocazie. În primă fază, el a declarat în fața procurorilor că le-a omorât pe fete, apoi și-a schimbat declarațiile și a spus că nu-și mai amintește ce s-a întâmplat.

Recent, bărbatul și-a schimbat din nou declarațiile în ceea ce o privește pe Luiza Melencu. Zilele trecute, el a ajuns din nou la DIICOT, iar în cadrul audierilor care au durat ore bune el și-a lăsat în scris declarațiile prin care susține că nu a omorât-o pe Luiza și că fata a plecat în viață din casa lui, fiind luată de două persoane necunoscute.

Pentru ce infracțiuni a fost trimis Dincă în judecată

Dincă a fost trimis miercuri în judecată, cu opt capete de acuzare. Respectiv, el a fost trimis în judecată pentru săvârșirea următoarele infracțiuni: trafic de persoane, trafic de minori, viol – două infracţiuni, omor calificat (două infracțiuni), şi profanarea de cadavre sau morminte(două infracţiuni), arată news.ro.

Ştefan Risipiceanu, complicele lui Dincă în cazul Caracal
Ştefan Risipiceanu, complicele lui Dincă în cazul Caracal

În acest dosar, Ştefan Risipiceanu (complicele lui Dincă) a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de viol.

”De asemenea, în cauză au fost dispuse disjungeri, dispunându-se şi continuarea cercetărilor in rem sub aspectul comiterii infracţiunilor de complicitate la omor, complicitate la trafic de persoane şi trafic de minori”, comunică Parchetul General.

Urmăriți Impact.ro și pe