Detaliul cutremurător pe care l-au aflat anchetatorii în cazul Caracal! Cum a ajuns Dincă să ucidă cu sânge rece

Diana Radu 16.12.2019, 18:04
Detaliul cutremurător pe care l-au aflat anchetatorii în cazul Caracal! Cum a ajuns Dincă să ucidă cu sânge rece

După zeci de ore de interogare, psihologii și polițiștii au aflat cum și de ce a ajuns Gheorghe Dincă, principalul suspect în cazul Caracal, să ucidă cu sânge rece. Se pare că a existat un factor declanșator, care l-a făcut pe acesta să se izoleze de lumea pe care nu o înțelegea și care nu-l accepta. Totuși de unde a apărut dorința acestuia de a ucide cu sângere rece?

Profilul criminalului de la Caracal, realizat de psihologi. Detaliul cutremurător din viața lui Gheorghe Dincă care l-a transformat în criminal

Psihologii spun că faptul că Gheorghe Dincp a ajuns unul dintre cele mai cunoscute personaje negative din România la finalul lunii iulie, l-a transformat pe acesta dintr-un om singuratic care se ferea de toată lumea, într-un monstru și mai mare. Asta pentru că toată situația a făcut ca stima lui de sine să crească. Drept urmare, a încercat să-i joace pe degete pe anchetatori și le-a dat de muncă psihologilor în a-i recunoaște personalitatea reală. Cu toate acestea, oamenii legii au reușit să treacă de ”bariera” ridicată de bărbat.

Gheorghe Dincă, criminalul de la Caracal
Profilul criminalului de la Caracal, realizat de psihologi

Potrivit celor mai recente informații, Gheorghe Dincă, a avut un tată văduv, care era de profesie măcelar și care era foarte autoritar și chiar violent cu el. De asemenea, și tatăl lui Dincă a fost încarcerat de mai multe ori pentru comerț ilegal cu carne. Și tot din familie acesta a învățat că femeia trebuie să fie supusă, asta după ce a văzut cum se raporta tatăl lui la mama sa. Ei bine toate acestea, au contribuit la formarea unui criminal cu sânge rece, iar asta nu e tot.

Gheorghe Dincă a suferit în anul 1997 probabil cel mai critic episod din viața sa – sinuciderea tatălui său, care s-a produs fix în casa în care el locuia în Caracal. După nefericitul incident, Dincă a plecat în Italia în 2002, însă din cauza comportamentului său violent nu a fost primit cu brațele deschise, așa că a revenit în țară în 2007, iar de atunci a început și izolarea, notează specialiștii. Important de precizat ar fi că soția sa a refuzat să se întoarcă cu el în România, așa că a rămas în în Italia, iar copiii și nepoții abia mai păstrază legătura cu el.

În ianurie 2009, Dincă este internat timp de de o lună la Spitalul din Slatina cu episoade depresive. A avut în total cinci internări. Inclusiv familia l-a dus la medic când a constatat tulburări de comportament. Iar de aici și până la interesul sexual pentru minore, a mai fost doar un pas. Așa a ajuns Dincă să răpească fete și să le abuzeze. „Dincă este un tip particular. M-a frapat rezistența”, a mărturisit Dorin Dumitran, psihologul criminalist care i-a făcut profilul.

Urmăriți Impact.ro și pe